Bobi pokazao kvalitet, Embid premoćan

Izvor: Mondo, 02.Nov.2018, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi pokazao kvalitet, Embid premoćan

Srpski centar pomogao Klipersima da nadoknade "minus 22", ali onda nisu uspeli da dovrše posao. Bjelica odličan u rutinskoj pobedi Sakramenta, Jokić više odmarao nego što je igrao.

Raspoloženi Džoel Embid (41 poen, 13 skokova) napunio je ličnim greškama prvu dvojicu centara Los Anđeles Klipersa, pa treneru Doku Riversu nije ostalo ništa drugo osim da se okrene Bobanu Marjanoviću, koji je na klupi čekao kao "zapeta puška".

Zajedno sa "raspucanim" Luom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vilijamsom i Danilom Galinarijem, Bobi je bio najzaslužniji što su Klipersi od "minus 22" u drugoj četvrtini i 57:72 na poluvremenu, stigli do vođstva od 84:80.

Međutim, u poslednjoj četvrtini je domaćin uzvratio udarac, Embid je bio nezadrživ i uz pomoć Bena Simonsa i Markela Fulca je doneo Fili ipak očekivanu pobedu - 122:113.

Marjanoviću za utehu ostaje prvi "dabl-dabl" učinak ove sezone i ko zna koja po redu potvrda da za njega ipak ima mesta u NBA ligi. Nanizao je 15 poena (šut iz igre 5/7, slobodna bacanja 5/6), 11 skokova, tri blokade, po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Treba istaći da na poslednje tri utakmice ima čak osam blokada, nakon što nije zabeležio nijednu u prvih pet mečeva ove sezone.

Za Miloša Teodosića, na drugoj strani, nema mnogo prostora, tako da je u Filadelfiji igrao samo pet minuta i za to vreme upisao dve asistencije.

Nemanja Bjelica nastavio je sjajnu sezonu na jednom od najlakših gostovanja u ligi.

Sakramento je Atlanti ubacio čak 146 poena, plejmejker Diaron Foks ostvario je "tripl-dabl" (31p, 10sk, 15as), dok je Bjelica za 24 minuta lagano postigao 19 poena.

Šutirao je 4/6 za dva poena, trojke 3/5 i bacanja 2/2, dodavši dva skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Kingsi se posle pete uzastopne pobede nalaze na petom mestu tabele Zapada, sa skorom 6-3. A, za koji dan im se vraća i Bogdan Bogdanović!

Denver Nagetsi u Klivlendu su imali za nijansu teži zadatak, naročito posle vođstva Kavalirsa od 27:15, ali stvari su došle na svoje mesto već do poluvremena, tako da trener Majk Meloun u "back to back" situaciji nije mnogo koristio Nikolu Jokića (4p, 6sk, 3as za 22 minuta) i ostale "startere".

Nagetsi su prethodne večeri u Čikagu slavili posle produžetka, tako da su u Klivlendu mogli da se istaknu igrači sa klupe, pre svih Huan Ernangomez sa 23 poena.

REZULTATI:

Filadelfija - LA Klipers 122:113

Klivlend - Denver 91:110

Šarlot - Oklahoma 107:111

Atlanta - Sakramento 115:146

Boston - Milvoki 117:113

Portland - Nju Orleans 132:119

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.