Bobi eksplodirao – 15p, 19sk za 22 min

Izvor: Press, 06.Jan.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi eksplodirao – 15p, 19sk za 22 min

Boban Marjanović dobio je šansu i iskoristio je – sa 15 poena (3/4 iz igre, 9/11 penali) i 19 skokova (10+9) za 22 minuta na parketu!
foto: b92.net
Srpski centar je bio jedan od ključnih igrača u dramatičnoj pobedi Detroita nad Šarlotom 115:114 (37:26, 21:22, 27:2, 30:44).
Marjanović je tek treći put ove sezone dobio dvocifrenu minutažu, u odsustvu Erona Bejnsa prvi put 20+, te pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << šta Pistonsi mogu da očekuju od njega u nastavku tekuće, ali pre svega sledeće sezone kada će verovatno biti češće u rotaciji u reketu.
Bivši igrač Crvene zvezde je nosio igru Pistonsa dok je bio na parketu, imali su 19 poena prednost početkom poslednjeg perioda (91:72) i gotovo dobijenu utakmicu, ali tada ga trener Sten van Gandi povulači na klupi, a Hornetsi odmah pravie seriju 9:0 i vraćaju se u meč. 

Pistonsi su ispustili dvocifrenu prednost koji su imali pred poslednja tri minuta utakmice, a Kemba Voker jednom i Spenser Houvs sa dve trojke, drugom na osam sekundi do kraja, su izjednačili rezultat na 113:113.
Dve sekunde pre kraja Voker faulira Redžija Džeksona , ovaj pogađa oba, ali Šarlot dobija šansu za još jedan napad. Prilikom preuzimanja igrača tokom izvođenja lopte, Moris pravi faul van igre, Belineli pogađa slobodno, a Hornetsi dobijaju i loptu sa strane (faul van igre u poslednja dva minuta 4/4 donosi slobodno bacanje i posed lopte). 

Akcija je organizovana za Vokera, dijagonalni pâs preko zone Pistonsa Džekson izbacuje u aut, ostaje 0,5 sekundi, Belineli "dodaje" sebi loptu odbitkom od rivala prilikom izvođenja auta, pogađa trojku, ali je zakasnio, sinera se oglasila pa Pistonsi pobeđuju. 

Najefikasniji u timu Detroita bio je drugi rezervista Tobajas Heris sa 25 poena, 22 je postigao Džekson uz 11 asistencija, 20 je dodao Moris uz deset skokova, a startni centar Andre Dramond ubacio 16 poena (7/15) uz devet uhvaćenih lopti i peta faulova, za tri minuta više na parketu od Marjanovića. 

Hornetse je po običaju predvodio Kemba Voker sa 32 poena (12/24 iz igre) uz sedam skokova i pet asistencija, 19 je dodao Marvin Vilijams uz sedam skokova, a 18 postigao Hovs.


 
 

 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NBA LIGA BRUJI: Dajte Bobanu da igra (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Jan.2017

Mada je u četiri navrata imao bolji učinak u NBA ligi, Marjanović je noćas odigrao najbolju partiju za Detroit Pistonse.. Tek treći put je srpski centar dobio više od 10 minuta igre u rosteru Pistonsa, i to se isplatilo Van Gandiju.. Za 22 minuta u pobedi nad Šarlotom, Marjanović je postigao...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.