Boaći: Vratio sam se zbog navijača

Izvor: BKTV News, 04.Sep.2018, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boaći: Vratio sam se zbog navijača

Ričmond Boaći ponovo na mestu uspeha

Nova udarna igla šampiona Srbije je Ričmond Boaći, koji je u prethodnom mandatu na stadionu "Rajko Mitić" postigao 39 golova na 48 odigranih utakmica.

"Hvala Bogu, jer bez njega ne bi bilo ni Boaćija. Zahvalan sam i svima koji su mi omogućili da danas budem u Zvezdi i svima koji su došli na promociju. Presrećan sam što su moji saigrači uspeli da se plasiraju u grupnu fazu. Pravi su ratnici, na 2:0 u Salcburgu mi nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << lako, ali sam posle izjednačenja umalo polomio daljinski od sreće. Ipak, nisam došao jer smo se kvalifikovali, već da uživam u fudbalu. Došao bih i da ne igramo Ligu šampiona. Navijači me vole i oni su jedan od razloga što sam ponovo u Beogradu", rekao je ubojiti golgeter.

Centarfor Crvene zvezde zadužio je dres sa brojem 99, jer je broj 14 u kojem je rešetao mreže rivala prethodne sezone u međuvremenu preuzeo Slavoljub Srnić.

"Promena dresa mi ne predstavlja problem. Svaki ima svoju simboliku, a 99 je veliki broj i želja mi je da postignem toliko pogodaka. Daću sve od sebe da budem na najvišem nivou i da na svakom meču loptu prosledim u mrežu rivala. Mlad sam igrač koji treba da se dokaže i postigne još mnogo. Ono što je bilo u prvom mandatu ostavljam iza sebe, vreme je ispred mene i gledam samo unapred."

Povratnik u redove crveno-belih ne može da dočeka duele sa Napolijem, PSŽ-om i Liverpulom u Ligi šampiona.

"Rivali su dobri timovi, ali imamo i mi kvalitetnu ekipu. Najveća snaga nam je zajedništvo. Nemamo igrača poput Nejmara, ali verujem u kolektiv. Nikome neće biti lako na "Marakani", u atmosferi kakva retko gde može da se doživi", kazao je povremeni reprezentativac Gane.

Boaći je samo šest meseci proveo van Ljutice Bogdana, pa je za očekivati da mu adaptacija neće biti problem.

"Uveren sam da ću se brzo ukolpiti, rođen sam spreman, već za prvu narednu utakmicu ću biti na raspolaganju šefu stručnog štaba Vladanu Milojeviću. Imamo dobre igrače, verujem u rad i izbor sportskog sektora, pokazali su znanje pruživši mi šansu i prvi put. Profesionalac sam i mogu da igram sa svakim saigračem, sve je u disciplini."

Osvrnuo se, potom, i na boravak u Aziji.

"Odlazak u Kinu bio je korak napred. Smatram svaki stepenik izazovom i lekcijom. Kina je iza mene, ali ostaje pouka. Ne može svako mesto da bude podjednako prijatno. Vratio sam se u poznatu sredinu da nastavim sa dokazivanjem. Ostaje žal što nisam imao priliku duže da sarađujem sa trenerom Kapelom. Neposredno po mom dolasku napustio je klub. Odličan je trener, ali nisam imao privilegiju da naučim mnogo od njega", istakao je Boaći.

Na promociji novog pojačanja bio je i sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela.

"Drago mi je da trebam da predstavim nekog koga i nije potrebno posebno predstavljati. Boaći je igrač koji je do skoro igrao u Zvezdi i ostavio sjajan utisak kao igrač i čovek. Postigli smo dogovor pre mesec i po dana, kad nije bio obezbeđen plasman ni u Ligu šampiona, ni u Ligu Evrope, što svedoči o njegovoj izrazitoj želji da se vrati u naše redove", rekao je Mrkela.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.