Blokada Jokića u poslednjoj sekundi za pobedu Denvera, skromne partije Bjelice i Pokuševskog (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 08:58

Blokada Jokića u poslednjoj sekundi za pobedu Denvera, skromne partije Bjelice i Pokuševskog (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić pokazao je još jednom zašto je prvi favorit za MVP priznanje i ove sezone u NBA ligi. Jokić je predvodio Denver do novog trijumfa, ovoga puta u Torontu, a u poslednjoj sekundi ga je sačuvao fantastičnom blokadom, za konačnih 110:109.

Nikola je posle promašene trojke Freda Vanvlita i ofanzivnog skoka Odžija Anunobija, fantastično reagovao i snažnom rampom sprečio Britanca da pogodi za pobedu Reptorsa.

Jokiću je to bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druga blokada na utakmici, 350. u karijeri, a ukupno treća u poslednjih nekoliko meseci kojom je odlučio pobednika neke utakmice.

Momak iz Sombora se tako iskupio za dva promašena slobodna bacanja na 12 sekundi pre kraja, iako je do tada bio najbolji pojedinac Nagetsa i čovek koji je doneo preokret u "Skotijabenk areni".

Duel u najvećem gradu Kanade bio je veoma neizvestan i ekipe su se menjale u vođstvu.

Međutim, u poslednjoj deonici Toronto je bio taj na čijoj strani je bila prednost i koji je bio bliži pobedi.

Sredinom poslednjeg perioda ekipa Majka Melouna sa vratila, važnu ulogu odigrali su Fakundo Kampaco i Vil Barton, ali je ponovo Jokić bio taj koji je nosio svoj tim. Održavao je prednost, da bi u samom finišu imao priliku da potvrdi pobedu.



Sijakam ga je faulirao, ali je on na 12 sekundi do kraja utakmice promašio oba slobodna bacanja. Rezultat je bio 110:109, ali se Nikola momentalno iskupio i na već opisan način utišao Toronto.

Prošlogodišnji MVP regularnog dela sezone na parketu je proveo ukupno 36 minuta i za to vreme postigao 28 poena (10/16 iz igre), uz 15 skokova i šest asistencija.

Pratio ga je Džef Grin sa 19 poena, dok je Eron Gordon dodao 13.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio spomenuti Sijakam sa 35 poena (16/22 iz igre), 10 uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja, a odličnu partiju pružio je i Vanvlit (25 poena i po pet skokova i asistencija).

Denver je zadržao šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 31 pobedom i 25 poraza, dok su Reptorsi takođe šesti, ali na Istoku, sa skorom 31-24.



Dončić posle 51 poena ubacio 45, Džejms promašio šuteve za pobedu protiv Voriorsa

U noći između subote i nedelje odigrano je 10 utakmica u NBA ligi – Nikola Jokić još je jednom pokazao zašto je aktuelni MVP, ali ostali srpski igrači nisu bili previše raspoloženi. Aleksej Pokuševski je učestvovao u porazu svoje Oklahome, Nemanja Bjelica je bio deo tima Golden Stejta koji je pobedio Los Anđeles lejkerse, ali uz minimalan učinak, dok Boban Marjanović ponovo nije dobio priliku u dresu Dalasa.

Marjanović je, međutim, ponovo svedočio sjajnoj partiji Luke Dončića u porazu Meveriksa od Los Anđeles klipersa - 99:97.

Slovenački superstar je, nakon rekorda karijere i 51 poena pre dve noći protiv istog protivnika, sada postigao 45 i bio najbolji pojedinac utakmice.

Dončić je šutirao 15/33, pogodio šest trojki iz 13 pokušaja, imao čak 15 skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Klipersi su se revanširali za taj poraz najviše zahvaljujući Redžiju Džeksonu koji je meč završio sa 24 poena, tri više od Mena.

Dalas je petoplasirana ekipa Zapadne konferencije sa 33 pobede i 24 poraza, dok su Klipersi tri mesta niže sa učinkom 28-30.



Aleksej Pokuševski igra sasvim solidno, ali mu je teško da u kontinuitetu bude na visokom nivou, što se videlo protiv Čikaga. Bulsi su bili bolji od Tandera rezultatom 106:101, a Pokuševski je nakon tri odlične utakmice sada imao jednocifren učinak.

Na terenu je proveo 15 minuta i za to vreme zabeležio sedam poena, četiri skoka i čak tri blokade. Dort je u redovima Oklahome bio najbolji sa 31 poenom, ali to nije bilo dovoljno za raspoložene "bikove".

Demar Derozan nastavio je sezonu života (38 poena, šest skokova i pet asistencija), dok je Nikola Vučević dominirao pod obručima sa 31 poenom i 15 uhvaćenih lopti.

Čikago je, kao nekada, u vrhu Istoka, trenutno je drugi (36-21), a Oklahoma jedna od dve najlošije ekipe na Zapadu.



Treći Srbin koji je bio na parketima najjače lige sveta jeste Nemanja Bjelica, ali on gubi i ono malo mesta koje je imao na početku. Njegov Golden Stejt je u derbiju savladao Lejkerse 117:115, u duelu u kojem je Lebron Džejms promašio šuteve za pobedu.

Voriorsi su pogotkom Stefa Karija otišli na 117:114, "kralj" je prvo promašio zicer, pa trojku, a onda i posle slobodnih bacanja nije uspeo da izvuče produžetak.

Džejms je meč završio sa 26 poena, 15 skokova i osam asistencija, a pratio ga je Rasel Vestbruk sa 19.

Spomenuti Kari pogodio je samo jednu trojku i završio sa 24 poena, Klej Tompson je bio najefikasniji sa 33, dok je Bjelica u igri proveo tek nešto više od 11 minuta.

Srpski reprezentativac je za to vreme zabeležio jedan poen, dva skoka i tri asistencije.

"Ratnici" su i dalje drugi iza Finiksa sa 42 pobede i 15 poraza, dok su Lejkersi tek devet i boriće se da ostanu na mestu koje vodi u plej-in turnir.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blokada Jokića u poslednjoj sekundi za pobedu Denvera! VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2022

Denver Nagetsi su u gostima savladali Toronto rezultatom 110:109 zahvaljujući Nikoli Jokiću, koji je u poslednjoj sekundi pod košem blokirao Odžija Anunobija...Jokić je u izjednačenom meču pružio još jednu sjajnu partiju, sa dabl-dabl učinkom...Za 35 minuta na terenu postigao je 28 poena, zabeležio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.