Blohin podneo ostavku

Izvor: B92, 06.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blohin podneo ostavku



Selektor reprezentacije Ukrajine Oleg Blohin podneo je ostavku na tu dužnost, saopštila je Ukrajinska fudbalska federacija navodeći da će novog kormilara državnog tima odrediti narednog meseca. Bivši istaknuti napadač selekcije Sovjetskog saveza i kijevskog Dinama, 55-godišnji Blohin je pre nekoliko meseci najavio povlačenje ukoliko se Ukrajina ne plasira na Prvenstvo Evrope, a ostavka je usledila nakon što su njegovi izabranici završili takmičenje u B grupi kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na četvrtom mestu iza Italije, Francuske i Škotske.

"Bila je ovo teška odluka, ali posle četiri godine rada smatram da nemam više šta da pružim nacionalnom timu. Nisam želeo da daljim vođenjem eventualno diskreditujem ni ekipu, ni sebe", izjavio je Blohin, koji je najbolje ukrajinske fudbalere preuzeo u sepetmbru 2003.

Pod vođstvom Blohina, najboljeg fudbalera Evrope 1975, Ukrajina je izborila učešće na prošlogodišnjem prvenstvu sveta u Nemačkoj, gde je stigla do četvrtfinala.

Ukrajinski mediji navode da je Blohinu ugovor isticao krajem decembra i da mu je nacionalna federacija ponudila novu dvogodišnju saradnuju, ali da je on insistirao na periodu od četiri godine.

Spekuliše se da će Blohin preuzeti ruskog prvoligaša Moskvu ili domaći Dinamo iz Kijeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.