Blind izostavio Van Persija i Depaja sa spiska reprezentacije

Izvor: Blic, 03.Nov.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blind izostavio Van Persija i Depaja sa spiska reprezentacije

Holandski selektor Dani Blind izostavio je Robina van Persija sa šireg spiska od 23 fudbalera za predstojeće dve prijateljske utakmice, ali je naglasio da to ne znači da je igračeva karijera u nacionalnom timu završena.

Nekadašnji napadač Arsenala i Mančester junajteda odigrao je 101 utakmicu za Holandiju i postigao je 50 golova, ali izgleda da će on postati prva žrtva najavljenog renoviranja tima nakon sramnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kroz koje "lale" nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uspele da prođu.

Blind je izostavljanje 32-godišnjeg Van Persija obrazložio rečima da "ne igra dobro" za svoj klub Fenerbahče, ali je naglasio da će ga ponovo pozivati ako se vrati u formu.

Van Persi je u meču protiv Češke, poslednjem u kvalifikacionom ciklusu, ušao u igru sa klupe za rezerve, a onda je prvo postigao autogol, pa i gol, ali je Holandija izgubila 2:3 i tako propustila da se plasira na veliko takmičenje, prvi put od 2002. godine.

Pažnju je privuklo i izostavljanje Memfisa Depaja, a selektor je taj izostanak obrazložio neuobičajeno grubim rečima.

"U fudbalu igrači moraju da budu u službi tima, a on to ne radi uvek", bilo je objašnjenje Blinda.

Holandija će 13. novembra igrati protiv Velsa u Kardifu, a četiri dana kasnije protiv Nemačke, takođe u gostima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.