Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 10:09

Bleki Milenković: Prija interes Milana i Napolija, novi ugovor u Firenci stavljen na čekanje

Srpski defanzivac progovorio o mogućnosti da napusti Toskanu

U intervjuu za Gazetu delo Sport, srpski reprezentativac Nikola Milenković nije potvrdio da će napustiti Fiorentinu, ali je nagovestio da nije prihvatio ponudu za produžetak saradnje u Firenci. Popularni Bleki se već dugo vremena dovodi u vezu sa transferom u neki od jačih klubova, a poslednjih dana se najviše priča o inetersovanju Milana i Napolija.

Priznaje da je čuo te >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << glasine i da mu prijaju.

„Interesovanje Napolija i Milana? Očigledno da mi prija, ali u fudbalu sam naučio da se samo kontinutitet računa. Zato pokušavam da sazrim što pre. Želim da ostanem čvrsto na zemlji sa obe noge i da samo razmišljam o poslu. Ja sam sada čovek Fiorentine i moja dužnost je da joj pomognem“, rekao je Milenković za Gazetu.

Na pitanje o ponudi za produžetak ugovora koju je pored njega stavio klub iz Firence, Milenković je odgovorio:

“Pandemija korona virusa je sve usporila, sada postoje drugi prioriteti. Najbitnije je da se što pre vratimo na teren. O budućnosti ćemo kasnije“.

Otkako se pojavio i skrenuo pažnju na sebe, Milenkovića često porede sa njegovim idolom Nemanjom Vidićem. Ne krije da mu se i dalje divi.

„Poput svakog Srbina, i meni može samo da godi kada me porede sa Vidićem. Ali, daleko sam ja još od njega. On mi je uvek bio merilo kvaliteta. Neverovatan defanzivac sa sjajnom tehnikom. Ispisao je istoriju evropskog fudbala. Pored Vidića se još divim i Đorđu Kjeliniju. Oba su primeri na terenu i van njega. Istinski lideri“.

Pored Milenkovića, najtraženiji igrač Fiorentine je Federiko Kjeza koji takođe odugovlači sa potpisom novog ugovora.

„Ne znam kakvi su njegovi planovi. Ali kao defanzivac znam da ga je mnogo teško čuvati. Ima sve: Brzinu, snagu i tehniku. Njegova sposobnost da menja pravac u punom trku je čudesna“.

Ima pohvale i na račun mladog zemljaka Dušana Vlahovića.

„Talentovan je, ali može i mora da radi još više i da napreduje. I on to zna“.

Nije zadovoljan kako je ova sezona tekla za Ljubičaste.

„Iako smo mlad tim, morali smo bolje. Bilo je komplikovano, ali smo u poslednjih nekoliko mečeva pred prekid sezone počeli da osvajamo bodove. Nadam se da će kraj biti bolji“.

Na kraju, komplimente je uputio i gazdi kluba Roku Komisa.

„Gazda je sjajna osoba. Otkako je došao u klub, pokazao je ogroman entuzijazam i vezanost za Fiorentinu. Dao je zeleno svetlo za gradnju novog sportskog centra koji će biti najveći u Italiji. Uložio je mnogo u pojačanja, na putu je da napravi novi i moderan stadion... Sve su to pokazatelji ozbiljnosti njegovih ambicija“. 

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.