Blekburn dao novu šansu Kastilju

Izvor: Glas javnosti, 04.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blekburn dao novu šansu Kastilju

Saga o odlasku Segunda Kastilja iz Crvene zvezde polako se bliži kraju. Sjajni Ekvadorac odavno se nalazi na meti Blekburna, a njegov transfer u redove premijerligaša mogao bi da bude realizovan u narednih nekoliko dana.

Tokom posete ekspediciji „plavo-belih“, na pripremama u Nemačkoj, Kastiljo nije uspeo da zadivi trenera Pola Insa, ali će dobiti novu priliku.

- Teško je doneti odluku o kvalitetu nekog igrača posle samo dva dana. Momak je proveo 20 sati u avionu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bi došao u naš kamp, ali zbog loših vremenskih uslova nismo imali priliku da se uverimo u njegove sposobnosti. Nisam mogao na brzinu da donesem odluku o njegovom angažovanju, jer cena transfera iznosi oko pet miliona evra. Jednostavno sam mu rekao da, ukoliko želi ponovo da nam se pridruži, više je nego dobrodošao - otkrio je Ins u intervjuu za engleski Sitizen.

Menadžeru Miroslavu Nestoroviću prvo se nije dopala ideja da njegov igrač iz Nemačke otputuje u Englesku na dodatne provere, ali, čini se da je popustio.

Golgeter Kostli dolazi na probu

Posle Brazilaca Leandra Rodrigeza i Andersona Puridadea, očekuje se da na probu u Zvezdu dođe i reprezentativni napadač Hondurasa i poljskog Belčatova, Karlo Kostli (25). U pitanju je igrač koji je prošle sezone postigao 15 golova za svoj klub, a godinu dana ranije bio je najbolji strelac u prvenstvu Hondurasa. Interesovanje za Kostlija pokazali su još engleski Lids, Plimut i Birmingem siti, a nezvanično se pominje da cena njegovog transfera iznosi oko 700.000 evra. Na „Marakani“ se danas očekuje dolazak kamerunskog reprezentativca Nkonga, koji bi u narednih nekoliko dana trebalo da potpiše ugovor sa „crveno-belima“.

Kastiljo se nalazi na spisku igrača za dobijanje licence za nastup u UEFA kupu. Ukoliko, ipak, napusti klub iz LJutice Bogdana, „crveno-beli“ će ostati i bez trećeg igrača pred dvomeč drugog kola kvalifikacija sa kiparskim Apoelom.

Trener Zdenjek Zeman već ne može da računa na povređenog Bobana Maksimovića i suspendovanog Nikolu Mijailovića, kojem je ostalo da odradi još dve utakmice kazne zbog incidenta na rasnoj osnovi, iz vremena kada je igrao za poljsku Vislu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.