Izvor: MozzartSport.com, 14.Jan.2021, 17:23

Blek zvanično u Zenitu

Tim iz Sank Peterburga našao zamenu za povređenog Pojtresa

Ekipa Zenita dobro je odradila prvi deo sezone u Evroligi. Sa skorom 11-6 nalazi se u gornjem domu tabele, uz mogućnost da se kada odigra još dve odložene utakmice približi na dva koraka vodećem CSKA (15-4) i učvrsti se ne mestu putnika za plej-of.

Međutim ta želja bila bi teže ostvariva posle povrede Aleksa Pojtresa, pa je uprava u saradnji sa stručnim štabom angažovala iskusnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tarika Bleka (29, 206 cm) koji je potpisao ugovor do leta ove godine.

"Ne znamo tačno vreme povratka Aleksa Pojtresa, pa smo odlučili da potpišemo drugog igrača. Blek je jedan od najboljih slobodnih igrača u ovom trenutku i računamo da će da pomogne našem timu u najvažnijem trenutku sezone sa tako zgusnutim rasporedom", objasnio je generalni menadžer Zenita Manos Papadopulos.

Bleku koji je studirao na univerzitetima Memfis i Kanzas ovo je praktično povratak u Evroligu, jer je prethodne dve sezone igrao za Makabi.

Sa timom iz Tel Aviva se razišao krajem maja prošle godine, neposredno pred početak nastavka sezone prekinute zbog pandemije korona virusa.

Blek koji poseduje petogodišnje NBA iskustvo, uglavnom kao epizodni igrač u Hjustonu i Lejkersima, na dosadašnjih 37 mečeva Evrolige imao je prosek od 10,4 poena i 5,2 skoka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.