Blejk najbolji u Sidneju

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blejk najbolji u Sidneju



Amerikanac Džejms Blejk osvojio je svoju šestu titulu u 12 meseci pošto je pobedio Španca Karlosa Moju sa 2:1 – po setovima 6:3, 5:7, 6:1 u finalu ATP turnira u Sidneju.

Blejk je na taj način odbranio titulu osvojenu prošle godine i postao jedini teniser posle Pita Samprasa i Lejtona Hjuita kome je to pošlo od ruke.

Finalni meč trajao je dva časa, a Moji je ovo bilo treće finale u Sidneju, gde još uvek nije osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << titulu. Španac je u drugom setu napravio neverovatan povratak, jer je od 0:4 preokrenuo na 7:5 i tako izborio treći set.

Četvrti teniser sveta, Džejms Blejk tako je stekao psihološku prednost u odnosu na Moju, s obzirom da će se ta dva tenisera ponovo sastati u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu koje počinje naredne nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.