Blejdsi pokreću pitanje Tevesa

Izvor: B92, 14.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Blejdsi' pokreću pitanje Tevesa



Šefild Junajted tražiće podršku od klubova Premijer Lige oko pokretanja pravnog postupka protiv Vest Hema, povodom afere oko dovođenja Karlosa Tevesa i Havijera Maskerana. 'Blejdsi' su pokrenuli postupak posle poraza od Vigana, a dva neimenovana kluba su se u međuvremenu pridružila akciji. Vigan, Fulam, Čarlton, Midlsbro i Šefild Junajted se slažu oko toga da bi Vest Hemu trebalo da se oduzmu poeni zbog nelegalnog dovođenja Karlosa Tevesa u klub.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vigana Dejv Vilan rekao je kako bi sastanak mogao da se održi u ponedeljak.

’Čekićari’ su kažnjeni 5,5 miliona funti, ali im nisu oduzeti poeni nakon što je utvrđena krivica oko nelegalnog dovođenja Tevesa i Maskerana, koji je trenutno u Liverpulu.

Predsednik Šefild Junajteda Kevin MekKejb kaže da veruje da bi još klubova iz Premijer Lige moglo da im se pridruži u akciji.

„Dosta klubova se slaže oko toga da je učinjena nepravda ove sezone i nadam se da ćemo dobiti podršku većine", rekao je MekKejb za Radio 4.

„Osećam se prevarenim zato što jučerašnji rezultat nije glavni razlog za naše ispadanje iz lige".

„Razgovaraću sa predsednikom i direktorima tako da bi shvatili koje su se nepravde dogodile, tako da verujem da će biti puno diskusije na tu temu".

„Moramo da utvrdimo da li je Teves bio registrovan na vreme da bi nastupao za Vest Hem i da li su oni zbog njega otvorili novi transfer rok, da bi ga doveli", rekao je Vilan.

Izvršna direktorka Vigana, Brenda Spenser, rekla je da svi klubovi žele dokaz od Premijer Lige da je sve blio u redu po pitanju dovođenja Tevesa.

„Samo želimo da nam Premijer Liga dokaže da je sve bilo u redu sa Tevesom, i ako oni to budu mogli da dokažu, onda će to biti potpuno druga stvar", rekla je Spenserova za BBC.

„Nismo ni mi ubeđeni, kao ni ostali klubovi, pošto do sada nismo videli nikakav dokaz. Samo postavljamo pitanje. Dajte nam dokaz i bićemo zadovoljni".

Vest Hem je izbegao ispadanje iz lige pobedom od 1:0 nad Mančester Junajtedom, a krajnje ironično, Teves je postigao pobednički gol.

Menadžer Junajteda ser Aleks Ferguson izjavio je kako je zadovoljan zbog svog kolege i prijatelja, menadžera Vest Hema Alana Kurbišlija, ali je priznao da je zabrinut zbog faktora koji su bili povezani sa opstankom kluba iz Londona.

„Oduševljen sam zbog Alana, ali ne mogu reći da sam previše oduševljen zbog Vest Hema zbog svih okolnosti vezanih za njih", rekao je Ferguson.

„Ne želim da se mešam u to, to nije moja stvar i Mančester Junajted nema veze sa tim".

Kurbišli je odao priznanje svojmi igračima i rekao je da je sedam pobeda u poslednjih 9 utakmica, zavidan rezultat, pogotovo kada se uzmu u obzir okolnosti.

„Sada smo državni neprijatelj broj jedan", izjavio je Kurbišli. „Dobili smo još dosta kritika ove nedelje".

„Otkako sam u klubu, imali smo negativan publicitet. Ipak, pobediti u sedam od devet mečeva je neverovatno dostignuće".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.