Izvor: Blic, 10.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažević selektor reprezentacije BIH

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je danas za selektora nacionalne reprezentacije poznatog stručnjaka Miroslava Ćiru Blaževića, a on će tu dužnost preuzeti od ranije smenjenog Meha Kodra.



Blažević je pre nekoliko dana odbacio mogućnost da prihvati tu funkciju, ali se u međuvremenu predomislio, pa je Izvršni odbor FSBIH na današnjem vanrednom sastanku u Zenici odlučio da mu ukaže poverenje.

"Mislim da će svi igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji bojkotuju reprezentaciju da se odazovu pozivu sada kada sam ja postao selektor. Znam kako treba da postupim i kako ću da ih nagovorim da zaigraju za nacionalni tim", izjavio je Blažević za Radio Dobre Vibracije.

Posle odlaska Kodra, koji je izjavio da više ne želi da vodi najbolje fudbalere BiH, u reprezentaciji je nastao pravi "haos". Mnogi igrači su odbili poziv njegovog privremenog zamenika Danijela Pirića, koji je na utakmici protiv Azerbejdžana jedva sastavio ekipu.

Blažević je rođen 1935. godine u Travniku i trenirao je brojne timove u bivšoj Jugoslaviji, kao i švajcarski Grashopers i francuski Nant.

Najveći uspeh u karijeri je ostvario kao selektor reprezentacije Hrvatske, koja je pod njegovim vođstvom osvojila treće mesto na prvenstvu sveta 1998. godine u Francuskoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.