Blaugrana odbranjena – Barsa sa 2-0 ide u Madrid

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 20:41

Blaugrana odbranjena – Barsa sa 2-0 ide u Madrid

Košarkaši Barselone slavili su i u drugoj utakmici finalne serije Endesa lige sa 86:85.

Barsa je tako odbranila domaći teren u ovoj seriji i tako će u sledećoj utakmici koja se igra u Madridu imati šansu da dođe do titule.

"Blaugranu" je predvodio fenomenalni Nikola Mirotić koji je utakmicu završio sa 25 poena pet skokova, Jan Veseli ja upisao 18 poena, dok su Rokas Jokubaitis, Nikola Kalinić i Niko Laprovitola imali po deset poena.

Kod Real Madrida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Serhio Rodrigese je imao 16 poena, Valter Tavares je bio blizu dabl-dabla sa 15 poena i sedam skokova, dok je Serhio Ljulj imao 14 poena.

Da će ova druga utakmica biti neizvesna videlo se po prvoj četvrtini koju je Real bolje otvorio. Nisu Madriđani imali neku osetniju prednost, tačnije nijedna ekipa nije uspela da se odlepi u prvom kvartalu koju je na kraju dobila Barsa sa 20:19.

I u drugoj četvrtini smo gledali rezultatsku klackalicu, gde je Real zadao prvi udarac i na polovini druge četvrtine imao do sada najveću prednost na meču od 32:27. Barsa je uspela da potom zaigra dosta bolje i kao i posle prvih deset minuta, tako i sada na poluvreme ode sa prednošću od 45:41.

Treća četvrtina je prošla u znaku Barselona koja je konstatno vodila i sve više povećavala prednost. I kada su svi mislili da je na 72:67 u toku poslednje četvrtine sve gotovo tada je Real napravio neverovatnu seriju od 11:0 i u finiš meča ušao sa prednosti od 78:72.

Ali kao što je bilo do sada, tako je bilo i u poslednjem periodu ovog meča, kada je Barsa zaigrala dosta odgovornije i posle poena Nikole Mirotića, Šanlija i Laprovitole na kraju su došli do velike pobede koja ih tako stavlja na korak od titule prvaka Španije. Imao je Real šansu da odnese pobedu, ali je Serhio Ljulj promašio u poslednjoj sekundi.

Utakmica broj tri je na programu 20, juna kada će domaćin biti Real Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.