Blaterovo saučešće porodici Galić

Izvor: B92, 19.Sep.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blaterovo saučešće porodici Galić

Predsednik FIFA Jozef Blater uputio je telegram saučešća predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću povodom smrti proslavljenog reprezentativca Milana Galića

"Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić", navodi se. između ostalog u telegramu prvog čoveka Svetske kuće fudbala.

Legenda Partizana i srpskog fudbala Milan Galić preminuo je u prošlu subotu u 76. godini života. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Milan Galić je postigao 37 golova u 51 utakmici za Jugoslaviju, osvojio zlato na Olimpijskom fudbalskom turniru u Rimu 1960. godine, a bio je i član drugoplasirane ekipe na Evropskom prvenstvu iste godine. Jugoslavija je uz njegovu pomoć 1962. godine osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Čileu. U ime članova međunarodne fudbalske zajednice, bio bih Vam zahvalan ako biste preneli izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima g. Galića. S poštovanjem, Jozef Blater Predsednik FIFA", stoji u telegramu.

Bogatu karijeru počeo je u Proleteru iz Zrenjanina, igrao je u Partizanu, a bio je član ekipe "crno belih" iz 1966. godine koja je igrala finale Kupa šampiona protiv madridskog Reala.

U periodu od 1959. do 1966. godine za Partizan je odigrao 281 utakmicu, postigao 165 golova i osvojio četiri titule nacionalnog prvaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.