Blater tuži FIFA i Infantina: Nisam uzeo 10.5 miliona evra

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater tuži FIFA i Infantina: Nisam uzeo 10.5 miliona evra

Bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater najavio je da će podneti tužbu protiv te organizacije i sadašnjeg prvog čoveka Ðanija Infantina.

Švajcarac je potvrdio da će do kraja meseca da uputi žalbu u Cirihu i osporio da je dobio bonus od 10 500 000 evra nakon Mundijala u Brazilu pre pet godina.

- Ovo je veoma složen građanski i krivičan postupak. Prva žalba je moralna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povreda koju mi je FIFA učinila objavljivanjem netačnih podataka. FIFA nikada nije ispravila, uprkos zahtevima mojih advokata, uključujući i bonus sa Svetskog prvenstva 2014. koji nikada nisam primio - rekao je Blater.

Blaterove reči dolaze tačno nedelju dana pre Kongresa FIFA na kome će Infaintino biti reizabran za drugi mandat kao jedini kandidat.

Infantino je predsednik FIFA od februara 2016, osam meseci od ostavke Blatera zbog korupcijskog skandala nakon kojeg je zaradio suspenziju van fudbala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blater tuži FIFA i Infantina

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2019

Bivši predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater najavio je da će podnijeti tužbu protiv te organizacije i sadašnjeg prvog čovjeka Ðanija Infantina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.