Blater opomenuo Katar zbog radnika

Izvor: B92, 15.Mar.2015, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater opomenuo Katar zbog radnika

Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je da Katar mora da poboljša prava i uslove radnika koji u toj zemlji grade stadione i druge projekte za SP 2022. godine.

Blater je u Dohi razgovarao sa katarskim emirom šeikom Tamimom Ben Hamadom Al-Tanijem o naporima domaćina šampionata u toj oblasti.

"Raduje me što se emir lično zalaže za blagostanje radnika. Već je napravljen napredak, posebno u vezi sa standardima koji se odnose na gradilišta. Ipak, neophodno je da Katar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravi dodatne napore i obezbedi fer uslova za sve radnike", poručio je Blater.

Katar se našao pod lupom javnosti jer se kao i druge bogate zemlje iz Zaliva u velikoj meri oslanja na radnike migrante, naročito iz Južne Azije.

Brojne grupe za zaštitu ljudskih prava oštro su kritikovale Katar, navodeći da radnici koji grade objekte žive u bedi i da su eksploatisani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.