Blater kritikuje Johansona

Izvor: B92, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater kritikuje Johansona



Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater kritikovao je evropskog kolegu Lenarta Johansena, ocenjujući da je mnogo ranije trebalo da kaže da će se ponovo kandidovati za mesto predsednika Evrospke fudbalske fedearcije (uefa).

"Trebalo je ranije da stavi karte na sto. To je pitanje poštovanja. To je gospodin Johanson trebalo da uradi", kazao je Blater u jednom intervjuu švajcarskim medijima.

Kako navode strane agencije ,Blater možda i nema veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravo d kritikuje Johansena, s obzirim da je on sam pre devet godina svoju odluku da će se kandidovati saopštio u mnogo kasnijoj fazi nego što je to sada Johanson učinio.

Mesto predsednika Fife bilo je upražnjeno 1998. godine, pošto je Žoao Avelanž saopštio da se povlači. Johanson je 17. januara te godine zvanično objavio kandidaturu, a izbori su bili zakazani za 8. jun. Blater, generalni sekretar Fife tada, tek je 30. marta rekao da se i on kandiduje.

Što se tiče glasanja za predsednika Uefe, koje će biti održano krajem januara, Johanson je više puta rekao da će se povući na kraju tekućeg mandata, ali se predomislio i 11. jula prošle godine zvanično se ponovo kandidovao.

Mišel Platini, koji je dugo nagoveštavao da će se kandidovati, zvanično je to učinio 24. jula, 13 dana posle Johansona.

Upitan da li li podržava Johanosona ili njegovog rivala, francuskog fudbalskog velikana Platinija, Blater je reakao: "To nije moja odluka. Naravno, postoje simpatije. Recimo samo da se više osećam kao fudbaler nego kao rukovodilac".

Izbori za predsednika Uefe biće održani 26. januara na Kongresu Uefe u Dizeldorfu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.