Bjelica:Brzo zaboraviti Kazahstan

Izvor: B92, 18.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjelica:"Brzo zaboraviti Kazahstan"



Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Igor Kolaković izjavio je da je zadovoljan pobedom u meču sa Kazahstanom, činjenicom što se niko nije povredio, ali i što je uspeo da odmori nekoliko iskusnijih igrača. Reprezentacija SCG danas je pobedila Kazahstan sa 3:1, u drugoj utakmici takmičenja u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

"Mi smo i pre sampionata govorili da ćemo, s obzirom na hronične probleme nekih igrača, probati da odigramo pojedine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mečeve sa igracima, uslovno rečeno sa klupe, kako bismo imali potrebnu svežinu za najvažnije utakmice. Poznato je da je naš cilj plasman medju prve dve selekcije posle druge faze, mesto u polufinalu i borba za medalje", rekao je Kolaković.

On je dodao da odmaranje igrača svakako nosi rizik rezultata, jer se gubi kontinuitet i ritam posle prve pobede protiv Rusije. Reprezentativac SCG Novica Bjelica istakao je da utakmicu sa Kazahstanom treba što pre zaboraviti.

"Važno je samo da smo pobedili. Nismo očekivali njihov tako dobar servis i našli smo se u problemu u egal završnici. Teško je igrati te male utakmice, gde je velika razlika u kvalitetu. Oni nisu imali šta da izgube, a mi smo ražmišljali više o narednim protivnicima", rekao je Bjelica.

Reprezentativac SCG Slobodan Boškan naglasio je da je zadovoljan pobedom, kao i da je očekivao da će njegova ekipa bolje odigrati.

"Na momente se video pravi odnos snaga na terenu, ali neke lake lopte nismo rešili u našu korist, pa nam je to donelo probleme. Još jednom se videlo da nema lakih protivnika i da ne smemo da dajemo šansu rivalima, koji su objektivno slabiji od nas", rekao je Boškan.

On je dodao da se nada da su se neki igrači odmorili i da će ekipa kako vreme bude odmicalo igrati sve jače i ubedljivije.

Odbojkaška reprezentacija SCG u nedelju u 8 sati igra sa Tunisom, u utakmici trećeg kola takmičenja u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.