Bjeković u Nici izvodi početni udarac

Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 02:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bjeković u Nici izvodi početni udarac

Bivši sportski direktor Partizana Nenad Bjeković danas od 17 časova će izvesti početni udarac na meču francuskog prvenstva između Nice i Rena. Legendarni golgeter, zatim i trener prvoligaša iz Nice, imaće čast da otvori prvu sezonsku utakmicu na mestu gde je pre tridesetak godina ostavio veliki trag. Navijači i uprava ovog kluba mu to nije zaboravila.

Bjeković je za pet sezona, koliko je nosio dres ovog kluba, postigao 85 pogodaka. Ažurni Francuzi, tačnije Nica, najavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su njegov dolazak na klupskom sajtu, podsećajući da su posle izgubljenog finala Kupa Francuske 1978. godine „svi napustili Nicu, ali je Bjeković ostao uprkos izazovnim ponudama iz drugih evropskih klubova."

Posle toga Nica je krenula nizbrdo, ali čak ni tada Bjeko, kako ga i dan danas zovu u klubu, nije napuštao klub. Međutim, zbog povrede oka Bjeković je morao da prekine sa profesionalnim bavljenjem fudbala 1980. godine.

To ipak nije bilo sve od Bjekovića u Nici, pa je sedam godina kasnije, od 1987. go 1989. godine sedeo na klupi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.