Bizarna ponuda za Juve: Evo kako stara dama može vratiti dva skudeta

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarna ponuda za Juve: Evo kako "stara dama" može vratiti dva skudeta

Fudbalski savez Italije razmatra mogućnost da vrati Juventusu dve šampionske titule oduzete u aferi "Kalčopoli", ali pod uslovom da klub iz Torina povuče tužbu u kojoj traži obeštećenje od 443 miliona evra.

Juventus je 2006. godine nakon optužbe za nameštanje utakmica izbačen u Seriju B i oduzete su mu dve poslednje titule.

"Bio sam jedan do retkih navijača Intera koji je nikada nije vređao Juventus >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je pobeđivao. Ono što me muči je tužba Juventusa i to je veliki problem. Kako da se dogovorim sa nekim ko me tuži za 443 miliona? Želim da rešimo slučaj jer bi u suprotnom Savez bankrotirao", rekao je predsednik FIGC Karlo Tavekio u intervjuu Tutosportu.

Prvi čovek italijanskog fudbala istakao je da je predsednik Juventusa Andrea Anjeli spreman za dogovor, ali da još nisu započeli razgovor.

U aferi "Kalčopoli" kažnjeni su još Milan, Fiorentina i Lacio, zbog čega je Inter najviše profitirao i preuzeo primat u Seriji A.

Zbog malverzacija sa sudijama osuđeni su funkcioneri Juventusa Lućano Mođi i Antonio Giraudo na 28 i 20 meseci, ali je prošle nedelje Vrhovni sud Italije poništio tu odluku zbog zastarelosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FS Italije vraća dve titule Juventusu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2015

Fudbalski savez Italije (FIGC) razmatra mogućnost da vrati Juventusu dve šampionske titule oduzete u aferi "Kalčopoli", ali pod uslovom da klub iz Torina povuče tužbu u kojoj traži obeštećenje od 443 miliona evra...Juventus je 2006. godine nakon optužbe za nameštanje utakmica izbačen u Seriju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.