Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2021, 23:34

Bizaran autogol pogurao Čehe, ali Velšani se nisu predali: Džejms izvukao bod u Pragu (VIDEO)

Podela plena u češkoj prestonici, Estonija savladala Belorusiju

Sjajan meč na Sinobo stadionu u Pragu. Na kraju podela plena, što je možda bio i najpravedniji ishod. Remi Češku i Vels ostavlja na jednakom učinku (osam bodova), s tim što Velšani imaju meč manje, te drže stvari u svojim rukama kada je plasman u baraž u pitanju - 2:2 (1:1).

Susret je obeležio i bizaran autogol Velšana, koji je na kraju pripisan golmanu Daniju Vordu. Zasluženo. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Jedan prilično jednostavan i lagan povratni pas nije uspeo da prihvati, lopta mu je prešla preko noge i odsela u mreži. Tako su Česi stigli do preokreta, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost, pošto su gosti preko Danijela Džejmsa stigli do izjednačenja i boda.

Statistika ukazuje ne prilično izjednačenu utakmicu, mada ne Vels u finišu bio bolji rival i bio bliži pobedi. Samo dva minuta posle izjednačenja Aron Remzi je mogao da izraste u heroja, ali ga je u situaciji jedan na jedan zaustavio Tomas Vaclik.

Velšani su poveli u 36. minutu preko veziste Juventusa Remzija. Asistenciju kod prvog gola upisao je mladi fudbaler Liverpula Neko Vilijams. Uzvratio je domaćin preko Pešeka, koji je jedan odbitak samo dva minuta kasnije pretvorio u izjednačenje.

Do odmora nije bilo promene rezultata, posle samo četiri minuta igre u drugom delu Vard se našao u centru pažnje i Česi su preokrenuli, ali je gostima trebalo 20 minuta da poravnaju. Džejms je izbegao ofsajd zamku, prihvatio pas Remzija i rutinski matirao Vaclika za konačnih 2:2.

U drugom meču u okviru Grupe E, Estonija je slavila kod kuće protiv Belorusije sa 2:0. Domaćin je poveo u 57. minutu preko Erika Sorge, da bi u trečem minutu nadoknade Sergej Zenjov postavio konačan rezultat. Prva pobeda za Estonce, koji su tako pobegli sa poslednjeg mesta i na njemu ostavili upravo Belorusiju.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

Petak

Grupa E

Češka - Vels 2:2 (1:1)

/Pešek 38, Vord 49ag - Remzi 36, Džejms 69/

Estonija - Belorusija 2:0 (0:0)

/Sorga 57, Zenjov 90+3/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.