Bivši vođa delija otkrio detalje o tuči sa Bed Blu Bojsima u Zagrebu

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 00:42

Bivši vođa "delija" otkrio detalje o tuči sa Bed Blu Bojsima u Zagrebu

Zoran Timić Tima, bivši vođa navijačke grupe "Delije", ispričao svoju navijačku priču pred kamerama

Timić je govorio za zvaničan kanal Crvene zvezde na Jutjubu, a čitav dokumentarni film o čoveku koji je "živa enciklopedija" Severa, može da se gleda na zvaničnom klupskom kanalu nedeljom od 20 časova.

Navijači Zvezde će moći iz prve ruke da čuju detalje i mnoge neispričane priče o osnivanju Delija, početku "Ultras" pokreta među Zvezdinim navijačima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o nastanku mnogih koreografija, odlascima na gostovanja, ali i neizostavnim tučama koje su posebno bile učestale u vreme bivše Jugoslavije.

Za jednu takvu tuču, na Maksimiru, mnogi smatraju da je neformalni početak rata u bivšoj SFRJ i da je najavila raspad velike Jugoslavije.

"Kad smo ušli u taj park, sa druge strane parka počela je da se pojavljuje ogromna grupa Dinamovih navijača. Tada je jedan od naših starijih rekao: "Slušajte, nemoj da je neko pobegao, ja ću posle da mu presudim u Beogradu. Idemo napred, juriš braćo Srbi". Tada sam imao 18 godina i to je bila moja prva velika navijačka pobeda. Bio sam jako ponosan. Shvatio sam odavno da je Zagreb prilično neprijateljsko okruženje za nas", otkrio je Tima.

Dokumentarac "Ultras - Timina priča" biće emitovan u sedam epizoda, svake nedelje u 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.