Bivši reprezentativac Holandije osuđen na sedam godina zbog šverca kokaina

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 14:48

Bivši reprezentativac Holandije osuđen na sedam godina zbog šverca kokaina

Nekadašnji fudbaler David Mendes da Silva (40) osuđen je na zatvorsku kaznu zbog umešanosti u isporuku tri pošiljke kokaina.

Tužilaštvo je dokazalo da je u dve isporuke bio direktno uključen, dok je kod treće, najveće (1,300 kg) bio samo posredno umešan u organizaciju.

Da Silva je uhapšen prošle godine u avgustu u velikoj akciji policije.

Tereti se da je sa saučesnicima organizovao transport ukupno 1,548 kilograma kokaina ka Evropi, u tri pošiljke. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sud je dokazao da je ovaj nekadašnji profesionalni fudbaler direktno bio uključen u prebacivanje dva tovara droge - od 74 kilograma i od 105 kilograma.

Za treću i najveću pošiljku nisu uspeli da dokažu da je imao direktnog učešća.

Tužilaštvo je za ova dela tražilo kaznu od deset godina zatvora ali je na kraju Sud izrekao sedmogodišnju kaznu.

Mendes da Silva je u karijeri igrao za Spartu, Ajaks, NAK Bredu, Red Bul Salcburg i Panatinaikos. Sedam puta oblačio je dres reprezentacije Holandije.

Karijeru je završio 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.