Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2020, 14:32

Bivši plej Budućnosti prešao kod Tonija Parkera

Ugovor na dve godine

Američki košarkaš Noris Kol je novi član francuskog evroligaša Asvela.

Nekadašnji plejmejker Budućnosti je došao iz Monaka kao slobodan igrač  u klub čiji je vlasnik Toni Parker. Sa Asvelom je potpisao ugovor na dve godine.

„Kol savršeno ume da adaptira igru u svim situacijama i biće pravi napadački lider za našu ekipu“, rekao je Parker.

Kolu je klub iz Vilerbana četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u evropskoj karijeri. Na NBA draftu 2011. godine je izabran kao 28. pik i potpisao je za Majami u kojem je proveo tri i po godine i osvojio dva šampionska prstena u društvu Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda, Krisa Boša... U tom periodu je prosečno igrao dvadesetak minuta po meču i beležio nešto više od šest poena po utakmici.

Karijera ga je dalje vodila u Nju Orleans i Oklahomu, a igrajući za Pelikane u sezoni 2015/16 je imao i jedinu NBA sezonu za dvocifrenim košgeterskim učinkom (10,6 poena po meču). U Evropu je došao 2017. godine i sezonu proveo u Makabiju, da bi potom otišao u italijanski Avelino iz kojeg je posle pola godine prešao u Budućnost i bio najbolji igrač Podgoričana. Prošlog novembra se pridružio Monaku u kojem je beležio 14,3 poena i 4,5 asistencija po meču u francuskom šampionatu.

Kol je drugi Monakov igrač koji je ovih dana prešao u redove Asvela. Pre njega je to uradio i francuski reprezentativac Pol Lakomb koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.