Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 22:47

Bitka za plej-of: Cedevitini stranci napravili razliku u Baru, važna recka za Zmajeve

Jako bitna pobeda za tim iz Ljubljane koji sada ima i bolji međusobni skor od Mornara - 81:71

Strašno važan meč u direktnoj borbi za plej-of pripao je ekipi Cedevite. Zmajevi su uspeli da nadvladaju Mornar u Baru i na pogonsko gorivo svojih dobrih stranaca odradi veliki posao - 81:71.

Konstantno je Cedevita bežala Mornaru koji iako je imao i Pulena i Vajtheda na parketu nije uspeo nikako da se približiprotivniku koji mu je ukrao veoma važnu pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ispred nosa. Moguće je da će jedna od ove dve ekipe biti četvrta, ali bilo kakve prognoze pred ovakav kraj sezone nisu jednostavne. Uglavnom, Cedevita je sebi drastično povećala šanse da uđe u plej-of, a ujedno ih smanjila Mornaru.

Tajna pobede Cedevite i nije tako komplikovana: Najefikasniji u njenim redovima bili su Peri (21p), Džouns (19p) i Braun (17p). Dobar je bio u Hopkins sa sedam poena. Dakle, stranci su napravili razliku.

U sudaru dva tima koja su pri mestima koja vode u plej-of očekivano je bilo neizvesno, igralo se koš za koš. Međutim, sve vreme je slovenački sastav imao blagu prednost. Zmajčeki su uspevali da vode i na poluvremenu i u trećoj deonici. Dovoljno su gosti imali koncentracije da u poslednju deonicu uđu sa šest poena prednosti. Što se ispostavilo kao dovoljno.

Sada su ova dva tima poravnata na tabeli. Cedevita sada ima i bolji međusobni skor od Mornara. U prvom susretu u sezoni tim iz Bara je slavio sa pet poena razlike.

Kod Mornara su najefikasniji bili Vajthed sa 24 i Pulen sa 11 poena. Ostali nisu bili raspoloženi za igru.

Uskoro opširnije...

ABA LIGA

Subota

Cibona - Zadar 77:75

/Novačić 23 - Karter 16/

Nedelja

Mega – FMP 76:84

/Matković 21 – Nenadić 19/

Krka – Budućnost 70:90

/Vrabac 15 - Kobs 18/

Crvena zvezda - Igokea 69:66

/Lojd 18 - Klemons 16/

Mornar - Cedevita Olimpija 71:81

/Vajthed 24 - Peri 21/

Ponedeljak

18.00: Split - Borac

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.