Bitka za drugo  mesto

Izvor: Blic, 22.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za drugo mesto

Utakmicama 10. kola večeras se završava prva faza ULEB kupa. Srpski klubovi Hemofarm i Crvena zvezda obezbedili su plasman među 32 najbolja tima, pa njihovi dueli sa Galatasarajem i Ostendeom nemaju veći značaj, baš kao ni meč FMP-a sa Venstpilsom, pošto se ekipa iz Železnika davno oprostila od plasmana u drugu fazu.

Crveno-beli će dočekati Ostende i pokušati da eventualnom pobedom obezbede drugo mesto na tabeli grupe F, što omogućava kasnije lakše protivnike. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Belgijanci su sastavljeni od iskusnih internacionalaca, koje predvode četvorica Amerikanaca, Bosanac Elvir Ovčina i naš Veselin Petrović. Dobro igraju zonsku odbranu, tvrdu, na ivici faula, a u Beograd stižu i željni revanša - rekao je trener Zvezde Stevan Karadžić.

Sastav sa Malog Kelemegdana već je obezbedio put u dalji tok takmičenja, ali je Karadžić istakao da njegov tim želi prvu fazu da završi trijumfom.

- To bi nam osiguralo lakšeg rivala u doigravanju. Ne želimo nikakve kalkulacije, jer bi nam eventualni poraz doneo čak i četvrto mesto u slučaju pobede Nimburka nad Dinamom - podsetio je Karadžić koji možda neće moći da računa na povređenog Mirka Kovača.

Beograđani su u prvom susretu, u Belgiji, slavila košem Tadije Dragićevića u poslednjoj sekundi sa 73:72.

U direktnoj borbi za drugo mesto u grupi C Hemofarm, koji je takođe u situaciji kao i Zvezda, dočekuje Galatasaraj (19). Vrščane trijumf vodi na drugu poziciju, iza španske Đirone, i razumljivo lakše suparnike u narednoj rundi. U prvoj utakmici, u Istanbulu, Turci su savladali naš tim sa 86:71.

FMP se oprostio od sledećeg kola, tako da meč sa Ventspilsom (19) nema značaja, ali ima za Letonce koji bi trijumfom ostali na drugoj poziciji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.