Bitka za Gdanjsk

Izvor: RTS, 28.Jun.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za Gdanjsk

Odbojkaška četa je mobilisana, bitka protiv Gaučosa mora da se dobije. Ulog - plasman na završni turnir Svetske lige. Reprezentacija Srbije igraće u sredu i četvrtak kod kuće protiv Argentine, a bodovi iz ova dva meča su preko potrebni "orlovima" za plasman na završni turnir. Mečevi se igraju u Novom Sadu i Beogradu sa početkom u 20.00 časova uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.

Naši odbojkaši su svesni važnosti mečeva. Svesni su da moraju da pobede u oba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meča i na taj način se približe Poljskoj. U našem taboru respektuju protivnika, ali su i svesni svoje snage. Srbija je trenutno druga na tabeli C grupe sa šest pobeda i četiri poraza, a Argentinci su u povoljnijem položaju, oni su prvi sa učinkom 8-2. Plasman na završni turnir Svetske lige obezbediće domaćin Poljska, pobednici četiri grupe i još tri drugoplasirane selekcije.

"Veoma je važno šta ćemo uraditi sutra i prekosutra. Ono što nam daje nadu jeste poslednji set iz prethodne utakmice protiv Portugala. Tada smo iskazali 'glad' za rezultatom, imali smo drskost i želju i u tome smo uspeli. Biće teško, Argentina je dobila sve mečeve u gostima", rekao je selektor Srbije Igor Kolaković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

"Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu. Srbija je zaista velika ekipa, ima neke od najboljih igrača na svetu. Mi smo u dobroj formi, očekujem da igramo kao i u dosadašnjem toku svetske lige", kazao je selektor Argentine Havijer Veber.

Sutrašnja utakmica igra se u novosadskoj hali Spens od 20 sati, a potom će se isti rivali sastati u četvrtak u beogradskom Pioniru, takođe od 20 sati. Direktan prenos je na Drugom programu RTS-a.

U ovoj grupi još se takmiče reprezentacije Finske i Portugala, ali su ovi timovi izgubili sve šanse za završni turnir.

Završni turnir Svetske lige održaće se od 6. do 10. jula u Gdanjsku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.