Biti ili ne biti: Da li će Orlići pokazati da je nešto trulo u državi Danskoj?

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biti ili ne biti: Da li će Orlići pokazati da je nešto trulo u državi Danskoj?

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije priterana je uz zid. Izabranici Mladena Dodića igraju protiv Danske meč poslednjeg kola takmičenja po grupama na prvenstvu Evrope u Češkoj u kojem moraju da pobede, ali im ni to ne garantuje prolaz u polufinale.

Posle dobre igre i remija protiv Nemaca na startu, usledila je katastrofa u duelu sa Česima i sada sudbina Orlića zavisi i od ishoda duela Pancera i domaće selekcije.

Uz pobedu nad Danskom na praškom stadionu Letna, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladoj reprezentaciji Srbije potrebno je i da Nemačka upiše nova tri boda. Ne bi, međutim, trebalo da se zaboravi da Pancerima u poslednjem kolu u duelu protiv Češke odgovara i remi.

“Možemo da se pogledamo u oči. Nijedan igrač nije došao na šampionat čisto radi reda. Čast nam je da predstavljamo svoju zemlju. Ova ekipa se u prethodne dve i po godine nekoliko puta izdizala kad su nas svi otpisivali. Imamo kvalitet da pobedimo Dansku. Pobeđivali smo i mnogo jače timove. Samo je bitno da mi budemo na svom nivou“, rekao je golman Marko Dmitrović.

KVOTA MOZZART KLADIONICE NA POBEDU REPREZENTACIJE SRBIJE IZNOSI 2,90. POGLEDAJTE OVDE OSTALE KVOTE ZA UTAKMICU U PRAGU

Mladi srpski fudbaleri dobili su na neki način i priliku da osvete kolege iz seniorske reprezentacije koji su nedavno poraženi u Kopenhagenu i ko zna koji put izneverili očekivanja nacije.

Posle brukanje protiv Češke u prošlom kolu, selektor Dodić je najavi izvesne promene u ekipi za meč sa Danskom.

“Sigurno će biti promena u timu, jedna je iznuđena u slučaju Brašanca, koji ima parne žute kartone. Imamo ideju i sa još nekim izmenama, da bismo uneli svežinu u tim i da se vratimo na nivo iz meča protiv Nemačke. Jasno je, u defanzivi moramo mnogo bolje da funkcoinišemo, ali ne smemo da zanemarimo ni ofanzivu jer pobeda nam je neophodna za nastavak takmicenja", objasnio je Dodić.

Selekcija Danske je u prvom kolu pobedila Češku sa 2:1, a onda ju je Nemačka pregazila sa 3:0. Dansku pobeda nad Srbijom sigurno vodi u polufinale, a u nekim kombinacijama i bod bi joj osigurao mesto među četiri najbolja tima.

"Meč protiv Danske veoma je važan za nas. Situacija nas primorava da izvučemo najviše iz sebe i budemo najbolji kad je najpotrebnije. Puni smo poštovanja za selekciju Danske, ali optimista sam, verujem u moje igrače. Pokazali su da mogu da budu pravi kad je najteže i verujem da će tako biti i ovog puta", rekao je Dodić.

Selekcija Danske je u prvom kolu pobedila Češku sa 2:1, a onda ju je Nemačka pregazila sa 3:0. Dansku pobeda nad Srbijom sigurno vodi u polufinale, a u nekim kombinacijama i bod bi joj osigurao mesto među četiri najbolja tima.

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će treceplasirane selekcije, u slučaju plasmana reprezentacije Engleske u polufinale, odigrati meč za peto mesto i plasman na Olimpijske igre u Riju.

Utakmica između Srbije i Danske igra se od 20.45 na stadionu Letna u Pragu.

(FOTO: Starsport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Biti ili ne biti, Srbija protiv Danske!

Izvor: RTS, 23.Jun.2015

Pobeda. Jedino o čemu mogu da razmišljaju mladi reprezentativci Srbije uoči meča sa Danskom u poslednjem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu. Samo ona, uz optimalan rezultat sa utakmice Nemačka - Češka (trijumf ekipe Horsta Hrubeša), garantuje "orlićima" prolazak u polufinale i plasman...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.