Bišovec i Sjomin u Lokomotivi

Izvor: B92, 27.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bišovec i Sjomin u Lokomotivi



Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Rusije Anatolij Bišovec postavljen je za novog trenera Lokomotive, saopštio je moskovski klub.

Bišovec će biti treći trener Lokomotive u ovoj sezoni, posle Olega Dolmatova i Slavoljuba Muslina.

Dolmatov je Lokomotivu preuzeo od Muslina kada je bila na drugom mestu tabele ruskog prvenstva. Pod njegovim vođstvom klub je izgubio tri od sedam poslednjih ligaških utakmica i završio na trećem mestu, propustivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako priliku da se plasira u Ligu šampiona.

Bišovec je bez trenerskog angažmana još od 1998. godine, kada je otpušten posle lošeg starta ruske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. godine. Rusi su tada izgubili prve tri kvalifikacione utakmice.

Prošle godine Bišovec je kratko radio kao direktor fudbala u škotskom Hartsu.

Najveći uspeh Bišovec je ostvario 1988. godine, kada je predvodio reprezentaciju tadašnjeg Sovjetskog Saveza do osvajanja zlatne olimpijske medalje u Seulu. Kasnije je trenirao reprezentacije Rusije i Južne Koreje.

"Moj plan je da od Lokomotive napravim najbolji klub u Rusiji i ekipu koja će moći ravnopravno da se takmiči sa evropskim klubovima", izjavio je Bišovec.

Uprava Lokomotive je smenila i dosadašnjeg predsednika Valerija Filatova. Njega će zameniti još jedan bivši selektor Rusije – Jurij Sjomin – koji je već radio na toj funkciji.

Prema navodima medija, jedan od razloga za smenu Filatova je otpuštanje Muslina i zapošljavanje Dolmatova.

Sjomin je aprila prošle godine napustio funkciju predsednika Lokomotive da bi postao selektor Rusije. On je na čelu moskovskog kluba bio 16 godina i doveo ga do prve dve titule prvaka Rusije - 2002. i 2004. godine.

"Presrećan sam što sam opet u klubu koji najviše volim", rekao je Sjomin. "Pred nama je mnogo posla jer ovaj klub ima mnogo problema, ali siguran sam da ćemo ponovo biti uspešni".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.