Birmančević heroj Sparte, dva gola za prolaz dalje – Ajaks izborio Ligu konferencija VIDEO

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 23:58

Birmančević heroj Sparte, dva gola za prolaz dalje – Ajaks izborio Ligu konferencija VIDEO

Kompletiran su svi mečevi u grupama B,C i D Lige Evrope.

Među najvećim dobitnicima su praška Sparta i Rendžers koji su obezbedili nokaut fazu tog takmičenja, odnosno Ajaks koji je izborio nastavak takmičenja u Ligi konferencija.

Najmanje razloga za zadovoljstvo će imati Betis koji je bio lider grupe C pred poslednje kolo, ali su na kraju šestog kola tek treći.

Stoga krenimo od te grupe, koja i jeste bila najzanimljivija.

Pred poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva duela, kao što smo i rekli, tim iz Andaluzije je bio prvi sa devet bodova, a pratili su ga Rendžers sa osam i Sparta sa sedam.

U poslednjem kolu španski predstavnik je doživeo neočekivan poraz kod kuće protiv Rendžersa (2:3), koji je tako završio grupnu fazu na prvom mestu.

Dva puta je tim iz Glazgova imao prednost u prvih 45 minuta posle golova Sime i Desera, ali se Betis vraćao preko pogodaka Mirande i Peresa. Međutim, ekipa Manuela Pelegrinija nije imala odgovor i na pogodak Kifera Rufija u 78. minutu, kojijm je postavljen i konačan rezultat.

Kiks Betisa je na Kipru iskoristila Sparta, pobedivši Aris rezultatom 3:1. Domaći tim, za koji je svih 90 minuta odigrao Slobodan Urošević, je već posle 45 minuta imao zaostatak od tri gola.

Posle pogotka Jana Kuhte za vođstvo gostiju, sledeća dva je postigao još jedan srpski akter Veljko Birmančević. Krilni fudbaler je pogađao u 11. i 43. minutu, što su bili njegovi drugi i treći gol u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope.

Leo Bentson je postigao utešni pogodak za domaći tim u drugom poluvremenu, ali je Sparta stigla do tri gola vredna drugog mesta i prolaska u nokaut fazu.

U preostale dve grupe neizvesnosti je bilo samo u B.

Ajaks je pobedom nad AEK-om rezultatom 3:1 stigao do treće pozicije i nokaut faze, dok je Žoao Pedro postigao jedini pogodak na meču Brajtona i Olimpik Marselja i tako obezbedio prvo mesto za engleskog predstavnika.

Brazilcu je to bio šesti pogodak u Ligi Evrope ove sezone i trenutno je prvi strelac tog takmičenja.

U grupi D poljski Rakov je imao priliku da prestigne austrijski Šturm na trećem mestu, ali na kraju nije prišao ni blizu tome.

Srpski golman Vladan Kovačević je čak četiri puta morao da vadi loptu iz mreže na gostovanju Atalante kod poljskog šampiona. U drugom meču lisabonski Sporting je u Portugaliji bio siguran protiv tima iz Graca (3:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.