Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2021, 17:45

Birmančević: Imponuju čestitke posle Rendžersa, talenat i kvalitet na strani Čuke protiv Hamarbija

Lucidni krilni napadač osvrnuo se na učinak protiv škotskog velikana, ali izneo i očekivanja pred večerašnji duel na Banovom brdu

Na krilima fenomenalnog Veljka Birmančevića Malme je na domaćem terenu savladao Rendžers (2:1) i stekao dragocenu prednost pred revanš u Škotskoj. Asistencija srpskog krila, potom i gol, u samo dva minuta značajno su približili prvaka Švedske plej-ofu Lige šampiona, ali i potvrdili da je bivši fudbaler Čukaričkog u izvanrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << formi, te ne čudi zadovoljstvo hitrog krila pri osvrtu na sopstveni učinak.

"Zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima, nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu. Utakmica sa Rendžersom je bila teška, Škoti su neugodan rival, ali mislim da je presudilo to što smo se dobro pripremili za protivnika", počeo je Birmančević razgovor za Mozzart sport.

Kakav je osećaj za dva minuta slomiti ekipu poput Rendžersa, posebno kada se uzme u obzir da je sa klupe predvodi čuveni Stiven Džerard?

"Svi znamo kako Rendžers igra protekle dve godine, tako da mi je drago da sam protiv takvog protivnika odigrao dobru utakmicu, kao i ostatak tima. Usledilo je dosta pohvala, to mi inmponuje i daje samopouzdanje za buduće utakmice".

Od početka jula nižeš fenomenalne partije i pogotke. Šta je glavni "uzrok"?

"Rad, dobra saradnja sa saigračima i trenerom. Podrška koju mi pužaju svi oni i navijači".

Pobeda vas je približila plej-ofu, ali vas drugi deo posla očekuje na strani. Kakva su očekivanja pred susret u Glazgovu?

"Svi smo znali i očekivali da će biti teška utakmica i to i dalje očekujemo, ali se nadamo najboljem".

Šapić i Delibašić, defanzivac i trener sa kojima ste sarađivali na Banovom brdu, su na konferenciji Čukaričkog u šali rekli da im je više neprijatno da šalju čestitke koliko često postižete golove i poželeli vam da nastavite u istom ritmu. Ko je sve čestitao najnovije uspehe?

"Da, čuo sam se posle utakmice sa njima, čestitali su mi oni, kao i ostatak bivših saigrača, stručni štab i uprava. Svi su pratili i ja naravno pratim njih. Poželeo sam i ja njima sve najbolje u evropskim utakmicama, kao i da u Superligi nastave u istom ritmu".

Prethodnih mesec dana ukrasli ste sa šest golova i asistencijom. Da li na impresivni period ide određena posveta i kome?

"Ne mogu da kažem da su golovi posvećeni, ali su definitivno produkt podrške koju mi pruža porodica i naravno verenica koja me prati na svakoj utakmici".

Čukarički večeras od 21 čas igra prvi susret u okviru dvomeča sa Hamarbijem. Kakva su vam očekivanja u duelu bivšeg kluba protiv jednog od sadašnjih rivala?

"Mislim da će biti dobra utakmica, zato što jedna i druga ekipa poseduju dobar kvalitet. Ispratiću naravno".

Šta biste izdvojili kao adute Čukaričkog, a šta Hamarbija?

"Dobri treneri u oba slučaja, talenat i kvalitet ekipe Čukaričkog. Hamarbi može biti nezgodan u prekidima. Trkački su spremniji".

Ko bi iz vaše perspektive mogao da bude igrač odluke večeras?

"Ne znam ko bi mogao da postigne gol, ali mislim da će utakmica biti rešena iz prekida", izjavio je Birmančević.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.