Bio sam bucko iz Gruzije, u Megi sam postao čovek

Izvor: Mondo, 15.Jan.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bio sam bucko iz Gruzije, u Megi sam postao čovek"

Goga Bitadze prošle nedelje se radovao prvoj evroligaškoj pobedi od dolaska u Budućnost, a sada u Podgoricu stiže moćni Real...

Goga Bitadze sa 19 i po godina je iznenada dobio šansu da se oproba u Evroligi i u prve četiri utakmice zabeležio u proseku 14,8 poena, 6,8 skokova i 3,3 blokade.

Da je taj učinak imao čitave sezone, sada bi bio peti strelac, peti skakač i najbolji bloker najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi!

Uz to se prošlog petka u Podgorici >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << radovao prvoj evroligaškoj pobedi, koju je Budućnosti protiv Darušafake doneo bivši NBA plejmejker Noris Kol (75:74). To je, uz pobedu nad FMP u Železniku bila sjajna uvertira za okršaj sa aktuelnim prvakom Evrope, Real Madridom, koji u "Morači" gostuje u petak.

"Biće luda utakmica. Znamo da su među najboljima na kontinentu, ali u atmosferi kakvu prave naši navijači u Podgorici, svašta je moguće. Moji saigrači su to već dokazali, pobedivši CSKA, Baskoniju i Barselonu. Za mene će to biti posebna situacija, jer sam proletos bio na Fajnal foru kao gledalac i nisam mogao da zamislim da ću već ove sezone dobiti priliku da igram protiv Reala. Moram da iskoristim tu šansu, tako što ću biti maksimalno koncentrisan i dati sve od sebe na terenu", rekao je Bitadze u intervjuu za zvanični sajt Evrolige.

"Plavi" sa skorom 4-14 zauzimaju poslednje mesto na tabeli. Imali su dve serije od po šest poraza, ali mladi Gruzijac veruje da u preostalih 12 kola mogu da budu uspešniji.

"Imamo mnogo novih igrača i novog trenera, još učimo da igramo zajedno, ali smo sigurni da možemo da pariramo svakom protivniku. Otkako sam ovde, imali smo šansu da kao gosti pobedimo i Bajern i Makabi, samo nam je falilo malo sreće. Ima još mnogo utakmica da se odigra i moramo da pokušamo da ostvarimo što više pobeda".

Bitadze je u prva tri meseca aktuelne sezone dominirao u ABA ligi, kao centar Mege. Zatim je "preko noći" morao da pokaže da je spreman za veliki skok...

"Gledam Evroligu celog života i znam koliko je teško takmičenje. Sada, kada sam i ja njegov akter, mogu da kažem da su igrači mnogo veće atlete i da se igra sa više kontakta nego u ABA ligi, što mi se dopada, jer mogu da igram slobodnije. Moj san je da bar jednom zaigram na Fajnal foru".

On je u Megu došao sa 16 godina i preko juniorskog sastava došao tamo gde su svi očekivali, do uloge lidera prvog tima. Ipak, posle jedne i po sezone u seniorskoj konkurenciji, kucnuo je čas za rastanak, ali za beogradski klub će ga uvek vezivati lepe uspomene.

"Bilo mi je teško prvih nekoliko meseci, bio sam frustriran što sam daleko od porodice i prijatelja, ali imao sam dosta vremena da razmislim o stvarima i zaključio sam da nešto moraš da žrtvuješ da bi uradio nešto veliko, a onda i još veće... Mega je sa mnom uradila fantastičan posao. Došao sam iz Gruzije kao bucko bez poznavanja igre pod koševima, samo sam šutirao trojke. Ne samo što su me naučili mnogim košarkaškim stvarima, pomogli su mi u životnom smislu. U Megi sam odrastao. Došao sam kao klinac, a otišao možda ne kao odrastao čovek, ali svakako kao muškarac", rekao je Bitadze.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.