Bio je na pragu poraza, ali Mari se vratio i slavio u meču koji će se prepričavati!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Nov.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bio je na pragu poraza, ali Mari se vratio i slavio u meču koji će se prepričavati!

Endi Mari je savladao Keija Nišikorija u 2. kolu svoje grupe na završnom Mastersu u Londonu sa 2:1 (6:7(11), 6:4, 6:4) posle iscrpljujuće borbe koja je trajala više od tri sata. Britanac je odoleo pritisku upornog Japanca, koji je igrao izuzetno dobro od starta, a nije poklekao i kada je delovalo da je sve izgubljeno u trećem setu.

Nišikori je bolje počeo i dobio je prvi set posle izuzetno uzbudljivog tajbrejka, koji je rešio u svoju korist sa 11:9. Bio je na pragu senzacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i toga da savlada trenutno prvog tenisera sveta pred njegovom publikom, pošto je u završnici drugog seta uspeo da vrati brejk i dođe do izjednačenja.

Ipak, Mari je odmah uzvratio, a potom u narednom gemu servirao za izjednačenje i uspeo da prebrodi suočavanje sa dve brejk lopte, posle čega je došao do 1:1.

Treći set je Mari počeo bolje. Oduzeo je Nišikoriju dva vezana servisa i poveo sa 5:1. Delovalo je da će brzo rešiti meč, ali se uporni Japanac nije predavao. Vratio je brejk i došao do 5:4, ali to je bilo sve od njega. Nije imao više snage.

Mari je u narednom servis gemu bez problema došao do tri vezane meč lopte i iskoristio je već prvu. Posle ove pobede Britanac će verovatno u polufinale, ali to još uvek nije matematički sigurno i znaće se možda posle meča Čilića i Vavrinke, koji se igra kasnije.

Bio je ovo meč turnira, ali i istorijski duel, pošto je oboren rekord turnira kada je u pitanju trajanje jednog meča.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: London,   Tenis

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mari nakon preokreta savladao Nišikorija i ušao u polufinale Londona

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2016

U drugom kolu grupe Finalnog turnira u Londonu britanski teniser Endi Mari savladao je Japanca Keija Nišikorija...Prvi teniser svijeta je nakon preokreta slavio rezultatom 2:1 (6:7 /9:11/, 6:4, 6:4) u setovima, a za to su mu trebala tri sata i 23 minute igre...Samo prvi set trajao je sat vremena i 27...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.