Bilbao utišao Vandu i zakoračio u finale Kupa kralja

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 00:39

Bilbao utišao "Vandu" i zakoračio u finale Kupa kralja

Fudbaleri Atletik Bilbaa savladali su Atletiko u Madridu rezultatom 1:0 (1:0) i tako su stekli prednost pred revanš polufinala Kupa kralja na "San Mamesu".

Susret na stadionu "Vanda Metropolitano" bio je vrlo žestok, sa puno oštrih startova, a jedan od njih je i rešio prvi okršaj ovog dvomeča.

Reinildo je u 23. minutu oštro startovao u kaznenom prostoru i skrivio evidentan penal.

Najstrožu kaznu u jedini gol na meču je pretvorio Aleks Berenger, poslavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jana Oblaka u jednu, a loptu u drugu stranu.

"Jorgandžije" su do samog kraja napadale i stvarale prilike, ali Alvaro Morata, Antoan Grizman, Memfis Depaj i ostali napadači domaćih nisu pronalazili put do mreže.

U 91. minutu je dosuđen jedanaesterac, koji je mogao da ih sačuva poraza, ali je VAR pokazao da je Morata prethodno bio u ofsajd poziciji.

Sve će se rešiti na "San Mamesu" 29. februara, ali je Bilbao sigurno bliži finalu.

U drugom polufinalu 27. februara sve će rešiti Sosijedad i Majorka, takođe u Baskiji, nakon što su u prvom meču u utorak uveče remizirali bez golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bilbao korak bliže finalu Kupa kralja

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su kao gosti ekipu Atletiko Madrida u prvoj utakmici polufinala španskog Kupa kralja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.