Izvor: MozzartSport.com, 12.Feb.2021, 00:17

Bilbao u kupu ima neku čudnu moć: Levante se provukao na San Mamesu (VIDEO)

Crveno-beli deo Baskije sanja otvorenih očiju

Prvi čin na San Mamesu okončan je bez pobednika, odluka pada u Valensiji. Levante sa severa Španije nosi na jugozapad zemlje 1:1 i kuje planove kako da spreči Atletik Bilbaa da se domogne takmičenja za koje je specijalista. „Ponos Baskije“ predugo čeka na 24. krunu u Kupu kralja, gladan je trofeja, a od dolaska Marselina Garsije Torala probudio se ubilački instinkt Bilbau. Jednu pesmu peva Bilbao u ligi, a drugu u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kupovima i to je ono što brine Levante pred revanš.

Pronašao je Marselino žicu kvalitetnom timu koji je predugo lutao u mraku. Odmah po dolasku na San Mames, uzeo je trofej Super kupa Španije. Pehar se vratio u Bilbao, bio je to prvi trofej od 2015. godine. I na tom talasu Atletik jezdi. Ima Bilbao priliku da u kratkom vremenskom periodu osvoji tri trofeja. Super kup je već u vlasništvu Lavova, pucaju visoko u ovosezonskom Kupu kralja, a početkom aprila će odigrati zaostali finalni meč sa Real Sosijedadom u kupu kralja. Na pomolu je žetva pehara, a do novog finala i bitke za trofej Lavovima na putu stoji Levante.

Prvi susret Bilbaa i Levantea nije doneo pobednika, ali drugi neće moći da prođe u istom tonu. Baskijski tim će i u revanšu poneti epitet favorita jer je Levanteu ovo tek drugo polufinale Kupa kralja, ali je uprkos manjku iskustva uspeo da parira Lavovima i ponese dobar rezultat kući pred revanš.

Bilbao igra bolje protiv favorita i ne prija mu kada on dospe u tu ulogu. Baskijski Lavovima odgovara kada su u podređenom položaju i kada mogu da vrebaju protivnika iz kontre. Kada dobiju loptu u noge i sačeka ih postavljena odbrana, ne snalaze se najbolje. Prostor je sužen, a cela napadačka linija živi od kontri i napadanja prostora. Vremešni Raul Garsija, najbolji strelac od svih vezista u Primeri, jedan je od retkih igrača u „ponosu Baskije“ kojem je dovoljan minimalan prostor da se izmigolji čuvaru i zatrese protivničku mrežu.

Levante je pročitao Marselinovu četu, prepustio joj je posed i čekao svoju šansu. I što je najvažnije – dočekao ju je. Ali, ima Atletik Bilbao tajno oružje. Prekidi su zaštitni znak Baska. Mnogima su naneli ogromnu štetu iz prekid igre, nije toga bio pošteđen ni Levante. Lavovi su gospodarili terenom u drugom poluvremenu, pokazali su zube koji su presudili Barseloni i Real Madridu. Mogli su do preokreta, ali je nedostajalo malo koncentracije u završnicama akcija. Bude li Marselinova četa u Valensiji prikazala izdanje iz drugog poluvremena, Levanteovi snovi o finalu će biti raspršeni.

Levante je iz prve čestite šanse uz dosta sreće poveo. Nije obećavala akcija tima iz Valensije, ali je vensedor ostavio samoga Melera. Đak Real Madrida promašio je fudbal iz prvog pokušaja, lopta mu je ostala u nogama. Imao je priliku za popravni. Nije je propustio. Zatečen je bio Bilbao vođstvom Levantea, nisu se izabranici Marselina Garsije Torala nadali hladnom tušu na San Mamesu. Inigo Martinez vratio je stvari na početak. Korneri su Bilbaova poslastica i specijalnost. Iker Muniain je izveo korner, Martinez je bio najviši u skoku, tajming za skok bio je pravovremen i Kardenas nije imao nikakve šanse.

ŠPANIJA, KUP KRALJA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Sevilja - Barselona 2:0 (1:0)

/Kunde 25, Rakitić 85/

Četvrtak

Bilbao - Levante 1:1 (0:1)

/Martinez 58 - Melero 26/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.