Bilateralni sastanak u oblasti sporta između Republike Srbije i Mađarske

Izvor: B92, 01.Feb.2024, 10:27

Bilateralni sastanak u oblasti sporta između Republike Srbije i Mađarske

Ministar sporta Zoran Gajić održao je bilateralni sastanak sa državnim sekretarom za sport u Vladi Mađarske dr Adamom Šmitom.

Bilateralni sastanak u fokusu je imao razmenu stručnosti u oblasti sportske nauke, metodologije treninga, radi poboljšanja opštih performansi sportista obe zemlje.

Dogovrena je saradnja na istraživačkim inicijativama kako bi se donele inovacije u metodologijama i opremi za obuku.

Obe susedske zemlje neguju globalnu saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i unapređenje sportskih ideala prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, što pruža priliku za interakciju i razmenu znanja među različitim zainteresovanim stranama u vezi sa sportom.

Obe strane su pozdravile uspešne rezultate i podvukli važnost jačanja konkurentnosti i unapređenja resursa u obezbeđivanju održivosti i otpornosti sporta.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i Uroš Pribićević, pomoćnik ministra Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije kao i ambasador Mađarske u Srbiji Nj.E. Jožef Mađar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Održan bilateralni sastanak u oblasti sporta između Republike Srbije i Mađarske! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 01.Feb.2024

Dobri odnosi sa komšijama. Ministar sporta Zoran Gajić održao je bilateralni sastanak sa državnim sekretarom za sport u Vladi Mađarske Dr Adamom Šmitom. Bilateralni sastanak u fokusu je imao razmenu stručnosti u oblasti sportske nauke, metodologije treninga, radi poboljšanja opštih performansi...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.