Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 17:04

Bilans medelja: Kina lider u obe kategorije, Srbija izjednačena sa Velikom Britanijom

Naš zemlja se i dalje dobro kotira

Srbija je imala impresivan početak na Olimpisjkim igrama u Tokiju. Strelac Davor Mikec je upucao srebrnu medalju, tekvondistkinja Tijana Bogdanović je napravila sjajan rezultat, osvojivšii bronzu. Te dve medalje dale su krila našim olimpijcima da premaše ostvarenja od pre pet leta, kada su Olimpijske igre održane u Riju.

Međutim, tokom nedelje naš olimpijski tim nije stigao do novog odličija. Nije bilo ni realno. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Tinjala je nada da bi Zorana Arunović mogla putem Davora Mikeca, ali je ispala pre finalnih borbi. Kao i Jasmina Milovanović. Dalje od četvrtfinala nije mogla ni Jovana Arsić koja je veslala na 2000 metara. Nije se posrećilo ni teniserki Ivani Jorović.

Međutim, Srbija je na listi osvajača medalja i dalje visoko kotiirana. Trenutno, po broju osvojenih medalja, delimo deveto mesto. U našem društvu je i takva sila kao Velika Britanija koja ima srebro i bronzu. Dve medalje, kao i Srbija imaju Kanada, Holandija, Brazil, Indonezija, Kineski Tajpeh. Lep uspeh.

Kada se povede reč o kvalitativnoj listi, gde se posebno vrednuju zlatne medalje, naša zemlja je na 19. mestu.

Kina je aposlutni lider kada je reč o dosadašnjem učinku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Sportisti iz najmnogoljudnije zemlje sveta osvojili su ukupno 11 medalja, od čega šest zlatnih. Slede Amerika sa deset, Rusija sa sedam medalja i Japan sa šest.

Međutim, domaćin takmičenja je gledajući kvalitativnu listu na drugom mestu, odmah iza Kine, a ispred Amerike. Japanski sportisti su osvojili čak pet zlatnih medalja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bilans medalja: Kina lider u obe kategorije, Srbija izjednačena sa Velikom Britanijom

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021

Naša zemlja se i dalje dobro kotira..Srbija je imala impresivan početak na Olimpisjkim igrama u Tokiju. Strelac Davor Mikec je upucao srebrnu medalju, tekvondistkinja Tijana Bogdanović je napravila sjajan rezultat, osvojivšii bronzu. Te dve medalje dale su krila našim olimpijcima da premaše ostvarenja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.