Bijombo kao Mutombo (video)

Izvor: MVP.rs, 22.Maj.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijombo kao Mutombo (video)

Snažni centar Reptorsa je imitirao legendarnog košarkaša.

Prethodne noći Toronto Reptorsi su pobedili Kivlend Kavalirse sa 99:84 i tako smanjili rezultat u seriji na 2-1. Jedan od najzaslužnijih igrača u pobedi Reptorsa bio je Bizmak Bijombo, koji je pored sedam poena i četiri blokade imao i rekordnih 26 skokova (osam ofanzivnih), čime je oborio rekord franšize po broju uhvaćenih lopti.

Jedna od četiri impresvne blokade dogodila se pred kraj druge četvrtine, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kada je centar Reptorsa izblokirao Kajrija Irvinga, a potom u stilu Dikembea Mutomba, mahnuo prstom.

"Dikembe Mutombo je moj stariji brat, obožavam ga. Dobio sam dozvolu od njega da koristim taj potez, ipak je to zaštitni znak jednog od najboljih blokera Lige. On mi je mnogo pomogao u karijeri i drago mi je što bar na neki način mogu da mu se odužim", izjavio je Bijombo posle utakmice.

Potez košarkaša Reptorsa prokomentarisao je i trener Kavalirsa, Tajron Lu.

"Vodili su, bili su bolji tim i ubijali su nas na terenu. Imao je pravo da maše prstom."

Pored blokada i skokova, Bijombo je bio i u centru jednog incidenta, kada je grubim faulom zaustavio Lebrona Džejmsa. Sudije su ga kaznile namernom ličnom greškom, iako su mnogi smatrali da nije bilo namere, niti grubog faula.

(foto: Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.