Bihać kupuje stan Musi

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bihać kupuje stan Musi

Fenomenalni Džanan Musa, kapiten kadetske (U16) košarkaške reprezentacije BiH, koja je šampion Evrope, od rodnog grada Bihaća na poklon će dobiti stan.

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević ugostio je najboljeg košarkaša Starog kontinenta do 16 godina, njegovog oca Rusmira, majku Saudinu i brata Dženisa i poručio mu da će mu grad kupiti i stan na lokaciji koju izabere.

"Finale je bilo nezaboravno i zaista svi smo bili na iglama tokom cijele utakmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali naši momci predvođeni Džananom pokazali su sav svoj talent i kako se bori za državu BiH. Džananov uspjeh grad Bihać nagradiće kupovinom stana i to je najmanje što smo mogli uraditi za njega", izjavio je Galijašević.

Kako prenose bh. mediji, Musa ne mora da brine ni za troškove opremanja stana jer je premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević obećao da će kanton snositi troškove namještaja. Musa se u utorak vratio u rodni grad, gdje mu je priređen spektakularan doček.

Iako je bilo govora o tome, Musa se nije juče priključio pripremama seniorskog tima BiH. U dogovoru s ljudima iz KK Cedevita zaključeno je da ga ne treba previše forsirati.

Duško Ivanović, selektor bh. košarkaša, iskazao je želju da se na treninzima seniora uvjeri u njegov potencijal i kvalitete, ali se od toga odustalo. Kapiten kadetskog tima BiH je iscrpljen od nastupa na EYOF-u u Gruziji i EP u Litvaniji, ali i slavlja koje traje već danima.

"Ljudi iz Cedevite insistirali su da nakon kratkog odmora Musa ode u Zagreb i počne raditi s njihovim prvim timom. Matej Mamić, direktor Cedevite, je iznio dobre argumente i odlučili smo da je u ovom trenutku za Musu bolje da se priključi pripremama svog kluba. Oni su mu spremili poseban program rada u seniorskom timu Cedevite. Selektor Ivanović se složio s tim, jer je praktično samo želio da ga vidi kako izgleda na treningu. Svi smo svjesni da je još mlad za seniorsku konkurenciju, a da ne govorim o njegovoj iscrpljenosti u proteklom periodu", kaže Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH.

Košarkaška reprezentacija BiH danas će krenuti put Grčke, gdje će od 21. do 23. avgusta igrati na turniru protiv Češke, Rusije i domaćina. Zatim će na povratku otići do Zagreba, gdje ih čeka generalna proba za nastup na "Eurobasketu 2015". Na tamošnjem turniru uz bh. tim će igrati Izrael, Hrvatska i ponovo Češka. U Sarajevo se bh. košarkaši vraćaju 29. avgusta. U glavnom bh. gradu će trenirati sve do polaska za Monpelije, koji je planiran za 2. septembar. Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu BiH će igrati 5. septembra protiv Poljske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.