Biciklisti probili led – Trka oko Flandrije održana virtuelno

Izvor: RTS, 05.Apr.2020, 19:25

Biciklisti probili led – Trka oko Flandrije održana virtuelno

Poznata belgijska biciklistička Trka oko Flandrije održana je virtuelno, jer je odložena zbog pandemije koronavirusa, a 12 biciklista je pedaliralo u izolaciji na sobnim biciklima povezanim sa video-igrom.
Uz reklame na putu i virtuelne gledaoce koji mašu zastavama, trka je prenošena na belgijskoj televiziji uživo, uz komentare i upotpunjena snimcima koje su biciklisti kačili iz svojih domova, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

"Kada sam čuo za ovu ideju, mislio sam da je reč o šali", rekao je Zdenek Stibar, profesionalni biciklista iz Češke u intervjuu pred trku.
Vozeći maksimalno brzo i znojeći se na sobnom biciklu kod kuće, Belgijanac Greg Van Avermet pobedio je na prvoj dosadašnjoj virtuelnoj trci po Flandriji.
"Trka" je bila dugačka 32 kilometra, umesto uobičajenih 260, a učestvovalo je 12 biciklista umesto 175, tako da je takmičenje koje obično traje šest sati, bilo gotovo za samo jedan sat.
Belgija ima 1.447 prijavljenih smrtnih slučajeva od korona virusa, u skoro 20.000 zaraženih, pokazuju najnoviji podaci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.