Biće duga trka, vreme može da utiče

Izvor: N1 televizija, 22.Jul.2018, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Biće duga trka, vreme može da utiče"

Sebastijan Fetel je u subotu osvojio pol poziciju u Hokenhajmu za Veliku nagradu Nemačke, a uz to je oborio i rekord staze jer je krug prevezao u vremenu 1:11.212.

U dramatičnim kvalifikacijama Fetel je uspeo da dođe do pol pozicije samo nekoliko momenata nakon što je Valteri Botas postavio najbrže vreme. To je njegova 55. pol pozicija u karijeri, a s obzirom na to da glavni konkurent za osvajanje titule Luis Hamilton startuje sa 14. pozicije ovo je velika prilika za Nemca >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da napravi razliku u generalnom plasmanu.

 "Divno je videti ovoliku podršku navijača, tribine su bile pune i uživao sam. Bolid se odlično ponašao, tim je uradio odličan posao u pripremi. U nedelju će očigledno biti duga trka, a vreme će takođe biti faktor", rekao je vozač Ferarija Sebastijan Fetel.

Novinari su Fetela pitali kako je uspeo da napreduje u Q2 i Q3 delu kvalifikacija.

"Nema nikakav specijalni mod, osetio sam jednostavno da auto dobro ide. U Q1 sam pokušavao razne stvari, kako bih pronašao ritam za Q3 i znao sam da ako bih našao te male stvari onda bih imao tako dobar krug u Q3. Veoma je lepo kada kao vozač tražite i dobijete sve što očekujete. Dobio sam sve što sam mogao od bolida i napravio dobar krug za pol poziciju", rekao je Nemac.

Izvor: Formula 1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.