Biće drugačija utakmica, ali želimo pobedu

Izvor: B92, 06.Maj.2023, 18:16

"Biće drugačija utakmica, ali želimo pobedu"

Košarkaši Budućnosti gostuju Megi u drugom meču plej-ofa ABA lige.

Podgoričani vode u seriji pošro su prvi meč dobili 94:77 na svom parketu, a novi duel igra se se u Sremskoj Mitrovici u dvorani PSC Pinki u nedelju od 18:00.

"Arhivirali smo prvu utakmicu. Pokušali smo da iz nje uzmemo pozitivne stvari koje su se desile. Sa ogromnom pažnjom smo pristupili pripremi drugog meča. U prvoj četvrtini i poslednjih pet minuta prve utakmice Mega je pokazala koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasna može da bude. To je talentovana ekipa koja igra dobro i koja je trenirana jako dobro. Ako im dozvolite da igraju njihovu igru, odnosno da nivo agresivnosti ne bude na dobrom nivou, onda postoje još opasniji. Nadam se da ćemo u tom delu odraditi bolji posao", rekao je Petar Mijović, trener Budućnosti.

"Sigurno da nas očekuje drugačija utakmica nego u Podgorici. Mega na svom terenu igra drugačije. Svaki pad koncentracije, svaka mekoća u odbrani, odstupanje od osnovnih napadačkih meta i zamisli može da nas uvede u problem i da nas dovede u situaciju da nas Mega poremeti i da nam ne dozvoli da u dva meča rešimo putnika u polufinale", rekao je Mijović.

Košarkaš Budućnosti Aleksa Ilić veruje da će duel u Sremskoj Mitrovici biti teži.

"Oko 45 dana sam pauzirao. Pre 15 dana sam se priključio ekipi. Prvih nekoliko treninga je bilo teže dok nisam ušao u formu. Dosta to dobro izgleda, kako vreme odmiče sve je bolje. Prvu utakmicu smo igrali jako dobro. Oni su bolje otvorili meč, ali smo uz Erikovu minijaturu kontrolisali utakmicu i priveli je kraju. Utakmica u Sremskoj Mitrovici će biti teža. Imali smo vremena da odmorimo. Svi igrači su zdravi. Idemo na pobedu", rekao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.