Bibić pred EP u krosu: Maksimum u Lisabonu

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibić pred EP u krosu: Maksimum u Lisabonu

Reprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić rekao je da je zadovoljan tronedeljnim pripremama u Madridu.

On je istakao da će na predstojećem Evropskom kros prvenstvu u Lisabonu pružiti maksimum u konkurenciji mladjih seniora.

"U Madridu sam od 13. novembra i sve teče po planu. Treniram u kampu trenera Antonija Serana, zajedno sa španskim trkačima. I oni se spremaju za evropski kros. Daću sve od sebe da na stazi ostavim najbolji mogući utisak", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Bibić.

On je trećeplasirani junior Evrope sa poslednjeg krosa u Tilburgu, a u Lisabonu će prvi put na ovakvom takmičenju nastupiti u uzrastu do 23 godine.

Dvadesetogodišnji Novopazarac će biti jedan od najmlađih u trci mlađih seniora na 8.225 metara, gde je najavljeno učešće 92 atletičara iz 27 država.

"Konkurencija je izuzetno jaka. U Madridu je u poslednjih 10 deset dana i moj trener Rifat Zilkić, koji mi je pružio dodatnu podršku u najbitnijem periodu. Napravili smo sve što je trebalo, sada je bitno da se skoncentrišemo na trku", naveo je Bibić.

Evropsko kros prvenstvo u Lisabonu na programu je u nedelju, 8. decembra, a mlađi seniori će startovati u 10.55.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.