BiH ponovo bolja od Belgije

Izvor: B92, 02.Apr.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH ponovo bolja od Belgije

Fudbaleri Bosne i Hercegovine savladali su u Zenici Belgiju sa 2:1 (2:0) u svojoj šestoj utakmici u Grupi 5 kvalifikacija za SP 2010.

Drugi put u pet dana bosanskohercegovački reprezentativci su nadigrali 'crvene đavole' potvrdivši drugu poziciju na tabeli. Oba gola za BiH postigao je prvi strelac kvalifikacija Edin Džeko u 12. i 14. minutu utakmice. Jedini gol za Belgijance, koji su od 61. minuta igrali sa igračem menje jer je isključen Vitsel, postigao je Sverts >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tri minute pre kraja meča.

Prvi gol Džeko je postigao nakon sjajne akcije sa saigračem iz Volfzburga, Misimovićem koji je sa desne strane loptu ubacio na drugu stativu, a Džeko izmakao Kompaniju i glavom loptu zakucao u mrežu.

Samo dva minuta kasnije Bosna i Hercegovina dolazi do drugog gola, a strelac je ponovo bio napadač Volfzburga. Nakon jedne polukontre Ibričić se odlično snašao u šesnaestercu i proigrao usamljenog Džeka koji je drugi put savladao Stijnena.

U nastavku meča Belgija je pokušala da dođe do rezultata ali je samo olakšala Bosni koja je od 61. minuta igrala sa igračem više jer je Vitsel nakon starta nad asistentom kod drugog gola, Ibričićem, dobio crveni karton.

Belgija je ipak uspela da smanji prednost BiH ali tek u 87. minutu, kada je nakon greške zadnje linije Sverts pogodio za konačnih 2:1.

Bosna i Hercegovina se i dalje nalazi na drugom mestu u grupi sa 12 bodova. Prva je Španija sa 18 koja je dobila i šestu utakmicu za redom jer je u Istanbulu savladala Tursku 2:1. treći su Turci sa osam bodova, a slede Belgija sa 7, Estonija sa 5 i poslednjeplasirana Jermenija sa jednim bodom.

U sedmom kolu koje se igra 5. septembra sastaju se: Jermenija – BiH, Španija – Belgija i Turska – Estonija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.