BiH ispustila +21, Finci i dalje mogu do SP

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH ispustila +21, Finci i dalje mogu do SP

Košarkaši Finske savladali su BiH 81:77 posle velikog preokreta u Zenici, dok je Francuska bila ubedljiva protiv Bugarske 77:53.

"Zmajevi" su najavili treću pobedu u kvalifikacijama za Mundobasket, ali su očajnom igrom u poslednjem kvartalu (14:36) uspeli da ispuste 21 poen prednosti.

BiH je imala +12 sredinom poslednjeg perioda te 77:73 uoči poslednjeg minuta, ali je ipak uspela da izgubi.

Finsku je do važne pobede u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predvodio Sašu Salin sa 19 poena i pet skokova, 18 je postigao Peteri Koponen, a 15 Džamar Vilson.

Najefikasniji u ekipi BiH bio je Miralem Halilović sa 20 poena uz osam skokova, dok je dabl-dabl zabeležio Emir Sulejmanović sa 12 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Finci imaju skor 5-5 na četvrtom mestu, pobedu su iza Rusije kojoj će gostovati u poslednjem kolu kvalifikacija u februaru.

Pre toga Finci dočekuju Francuze, a Rusi gostuju Bugarskoj.

U meču bez rezultatskog značaja za njih, Francuzi su pregazili Bugare i definitivno ih izbacili iz borbe za plasmana na SP.

Francuze su do devete pobede predvodili rezervisti Jakuba Uatara sa 17 poena i Matijas Leros sa 10 uz šest skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u redovima Bugarske bio je Hristo Zaharijev sa 13 poena uz sedam uhvaćenih lopti, dok je 11 dodao Stanimir Marinov.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.