Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 12:27

BiH: Gradski derbi na Tušnju, Široki i Borac protiv davljenika

Tuzlanski okršaj događaj dana u Premijer ligi

Današnji program 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kreće sa Tušnja, gde će snage odmeriti gradski rivali Tuzla Siti i Sloboda.

Domaći ovog proleća igraju jako dobro, nemaju poraz u šampionatu, a jedini su upisali u Kupu od Sarajeva (0:1). Tim Husrefa Musemića na svom kontu ima 38 bodova i ukoliko želi da se uključi u borbu za pozicije koje vode u Evropu, pošto poto mora da osvoji bodove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
15.00: (1,58) Tuzla Siti (3,70) Sloboda T. (5,70)

Sitijev rival Sloboda, čini se, trgla se iz letargije pošto je nakon četiri vezana poraza, u prošlom kolu uspela da savlada Željezničar (1:0). Međutim, crveno-crni nisu i dalje prebrinuli brige oko opstanka, jer su udaljeni svega pet bodova od pozicije koja vodi u niži rang.

Zanimljivo, Sloboda nije savladala komšije u poslednjih šest mečeva, a u prethodna dva ove sezone Tuzla Siti je upisala obe pobede.

17.00: (1,37) Široki Brijeg (4,20) Krupa (9,00)

Posle poraza od Sarajeva u prošlom kolu na Koševu (0:1), Široki Brijeg ima idealnu priliku da se vrati na pobednički kolosek i na drugo mesto na tabeli. Trenutno ima 44 boda, u ukoliko upiše novu "trojku" prestići će Zrinjski na drugom mestu koji ima bod više.

U goste mu stiže davljenik Krupa. Iako ima svega 15 bodova, i dalje se nije predala u borbi za opstanak, te joj je svaki bod zlata vredan. Ipak, ne može da pohvali dobrom formom, jer je u poslednjih pet mečeva upisala svega dva remija i tri poraza.

Ova dva protivnika igrala su i pre nešto više od mesec dana kada je u Krupi na Vrbasu bilo 1:1. Ipak, kvalitet, pozicija na tabeli, ali i domaći teren, daju Širokom ulogu velikog favorita.

19.00: (1,38) Borac B. (4,40) Olimpik Sarajevo (7,75)

Sličan duel očekuje nas i u Banjaluci, gde će Borac da ugosti sarajevski Olimpik. Banjalučani su treći sa 44 boda, te je današnji meč za domaće od velikog značaja. Imaju priliku da se dodatno približe vodećem Sarajevu i drže poziciju koja vodi na evropsku scenu. U timu Marka Maksimovića i dalje nije idealno stanje sa igračkim kadrom, ali uprkos tome Borac je veliki favorit, a i igra u sjajnoj formi pošto je vezao pet pobeda, računajući i Kup.

Sa druge strane, sarajevski Olimpik pokazuje da ima i te kako velike šanse da opstane u društvu najboljih. U poslednja četiri susreta sakupio je sedam bodova, što ga je poravnalo na tabeli sa bijeljinskim Radnikom, koji je van opasne zone. U timu Vukova neće biti Marka Perišića i Farisa Handžića zbog kartona.

PREMIJER LIGA BIH – 25. KOLO

Subota

Željezničar - Mladost DK 4:4 (1:3)

Zrinjski - Radnik 3:0 (1:0)

Nedelja

15.00: (1,58) Tuzla Siti (3,70) Sloboda T. (5,70)

17.00: (1,37) Široki Brijeg (4,20) Krupa (9,00)

19.00: (1,38) Borac B. (4,40) Olimpik Sarajevo (7,75)

Ponedeljak

18.00: Velež – Sarajevo

***kvote su podložne promenama

Piše: Marko TEŠANOVIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.