Izvor: MozzartSport.com, 12.Apr.2021, 13:54

BiH: Derbi u Mostaru, Velež bez trojice čeka Sarajevo

"Bez obzira na izostanke, pružićemo dostojan otpor bordo timu", poručio je trener Rođenih

Bez dileme, derbi 25. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, igra se u Mostaru, gde će Velež ugostiti aktuelnog šampiona i lidera - Sarajevo (18:00).

Duel starih rivala uvek donosi određenu težinu bez obzira na pozicije na tabeli, pa će tako biti i ovaj put. Istina, i jedni i drugi ove sezone igraju veoma zapaženu ulogu u premijerligaškom karavanu. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sarajevo želi titulu, a Velež izlazak u Evropu.

Domaći u ovaj meč ulaze u dobroj seriji. U prolećnom delu sezone ne znaju za poraz, imaju 42 boda i vrlo blizu su pozicije koja vodi u Evropu. Upisali su dve pobede i tri remija, računajući i onaj u prošlom kolu sa Olimpikom (1:1), gde su trijumf ispustili u poslednjim sekundama. Bio je to sigurno psihološki udarac za tim Feđe Dudića, koji uprkos svemu veruje u dobar rezultat. Međutim, problem bi im mogli predstavljati izostanci. Naime, strateg Mostaraca neće moći da računa na tri izuzetno bitna igrača: prvog strelca Obrena Cvijanovića, kapitena Denisa Zvonića, te standardnog levog beka Slavišu Radovića. Takođe, pod znakom pitanja su i Mehmed Ćosić, kao i napadač Dejan Georgijević.

„Bez obzira na izostanke, moji igrači znaju koliko nam je ova utakmica bitna. Remi sa Olimpikom u prošlom kolu je ostavio traga kako na mene tako i na moje igrače, jer nije jednostavno primiti gol u poslednjoj sekundi. Moraćemo da se trgnemo iz toga i da probamo to da zaboravimo. Verujem da će se isto tako nama nekad ta sreća vratiti, ali je moramo zaslužiti. A zaslužićemo je ako budemo pošteni prema sebi, saigračima, klubu. Pružićemo dostojan otpor Sarajevu“, rekao je šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić.

18.00: (3.15) Velež (2.95) Sarajevo (2.35)

Sarajevo, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine i trenutni lider tabele, u Mostar putuje u pozitivnom raspoloženju. U dobroj su seriji rezultata, imaju pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Borac (uz utakmicu manje), trijumfovali su u prvom meču polufinala Kupa, pa će tako bordo tim tražiti nastavak pozitivnog niza. Ono što goste može da raduje jeste dobra forma brzonogog ofanzivca Matijasa Fanima, koji je u poslednja dva meča postigao dva pobedonosna gola. Ipak, uprkos činjenici da je Sarajevo blagi favorit, trener gostiju Vinko Marinović poziva na oprez.

Velež je u dobroj seriji rezultata i ekipa su koja zna da igra fudbal. Mi smo nakon jedne mini krize opet počeli sa dobrim igrama i nadam se da ćemo se tako predstaviti i u Mostaru. Protivnik je kvalitetan, i sigurno je da moramo biti oprezni. Imali smo napornu sedmicu, ali verujem da smo se dobro odmorili i pripremili za ovaj jako važan meč“, kazao je Vinko Marinović.

U ovoj sezoni Velež i Sarajevo su se sastali dva puta do sada, a oba puta su podelili bodove. Na Koševu je bilo 1:1, a u Mostaru 0:0.

PREMIJER LIGA BIH – 25. KOLO

Subota

Željezničar - Mladost DK 4:4 (1:3)

Zrinjski - Radnik 3:0 (1:0)

Nedelja

Tuzla Siti - Sloboda Tuzla 1:0 (0:0)

Široki Brijeg - Krupa 2:2 (1:1)

Borac Banjaluka - Olimpik Sarajevo 3:0 (1:0)

Ponedeljak

18.00: (3.15) Velež (2.95) Sarajevo (2.35)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Marko TEŠANOVIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.