Izvor: MozzartSport.com, 07.Jun.2020, 10:26

Beznadežni slučaj Vagnerovog Šalkea

Tim iz Gelzenkirhena bez pobede na 11 prethodnih mečeva, ali jednom će i toj seriji doći kraj...

Tri glavna pitanja pred nedeljni meni u Bundesligi definitvno su hoće li Šalke najzad nekoga da pobedi, može li Verder da ispliva iz zone ispadanja i da li će Keln nastaviti da klizi ka dnu? Krenimo, ipak, redom. Već u 13.30 u Bremen stiže Volfzburg, željan skoka u poziciju koja garantuje evroscenu.

Iako Verder i Volfzburg nisu najveća imena u Bundesligi, u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 30. kolu je teško naći motivisanu konfrontaciju. Sami prosudite, domaći se bore za opstanak, a gosti se trude da ostanu u zoni kvalifikacija za Ligu Evrope, što Hofenhajm svim silama pokušava da im oduzme.

O Verderu se može mnogo reći, ali ne previše dobrih stvari. Prvo, ovo je najgori tim u Nemačkoj u pogledu postignutih golova, samo 30 u dosadašnjih 29 rundi. Drugo, četa sa Vezera igra lošije kod kuće od ostalih, tako da je čak ni najčešći faktor prednosti ne štedi. Tim Florijana Kohfelta pet kola pre kraja prvenstva nalazi se u zoni ispadanja. Međutim, situacija za zeleno-bele još nije postala beznadežna, a u poslednjem kolu prekinuta je uspešna serija Verdera od tri meča bez poraza, pošto je u Bremenu sa 3:0 slavio Ajntraht.

Volfzburg ima ambicioznije ciljeve. Ekipa Olivera Glaznera nastoji da se probije u Ligu Evrope. Vukovi trenutno drže sedmu poziciju sa utakmicom manje, a imaju tri konkurenta u vidu Hofenhajma, Frajburga i Herte. U poslednjem kolu Volfzburg je, suprotno svim prognozama, izgubio takođe od Ajntrahta sa 2:1.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Igrači Šalkea su beznadežan slučaj. Kakvu drugačiju konstataciju izvesti posle dva poraza zaredom u duelima sa očiglednim autsajderima? Prvo je ekipa Davida Vagnera izgubila od Fortune u Diseldorfu, a potom i od Verdera kod kuće. Radi se o dva satsava koja su u zoni ugroženih, ali su zahvaljujući timu iz Gelzenkirhena dobili šansu za spas. Šalke danas gostuje Unionu (15.30).

Statistika nedavnih mečeva Šalkea sugeriše da bi trebalo da izgube u Berlinu. Union je udaljen samo tri boda od zone ispadanja, a gosti vole da daju bodove takvima. Ipak, neuspelom nizu Rudara od 11 susreta nez trijumfa jednom će doći kraj...

Union se nedavno predao i nanizao šest duela bez pobede, što je uticalo na poredak tima. U poslednjem meču kod kuće berlinski sastav je izborio remi sa Majncom (1:1), da bi potom u prethodnoj rundi bio deklasiran u Menhengladbahu (4:1).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednji meč dana igraju Augzburg i Keln, komšije na tabeli (18.30). Udaljenost između njih je samo tri boda u korist gostiju. Zona ispadanja nije toliko daleko, tako da oba kluba moraju da budu stalno u pripravnosti. Međusobni okršaj izuzetno je važan i za domaćine i za goste, jer obema ekipama neće biti toliko teško kao protiv Bajerna ili Dortmunda.

Nakon povratka sa odmora zbog korona virusa, Augzburg je čak uspeo da pobedi Šalke. Domaćin je neverovatno završio 2019. godinu, ali 2020. je krenula po zlu po tim iz Bavrske. Ovaj klub je dobio samo dva od 12 mečeva. Logično je da je Augzburg posle takvih rezultata dospeo u donji dom.

U četiri meča posle ponovnog početka prvenstva, Augzburg je sa novim trenerom Hajkom Herlikom zaradio četiri boda. Izgubio je od Volfzburga (1:2) i Herte (0:2), ali je remizirao sa Padebornom (0:0) i savladao Šalke (3:0).

Keln je igrao prilično živo početkom godine, kada je tim već bio naviknut na stil Markusa Gizdola. Ali nakon pauze, Jarčevi nisu uspeli da povrate svoje pređašnje stanje. Keln je igražo nerešeno sa Majncom (2:2) i Fortunom (2: 2), nakon čega je izgubio od Hofenhajma (1:3) i Lajpciga (2:4).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

BUNDESLIGA - 30. KOLO

Petak

Frajburg – Menhengladbah 1:0 (0:0)

/Petersen 58/

Subota

Ajntraht - Majnc 0:2 (0:1)

/Nikate 43, Kunde Malong 77/

Leverkuzen - Bajern 2:4 (1:3)

/Alario 10, Virc 89 - Koman 27, Gorecka 42, Gnabri 45, Levandovski 66/

Fortuna Diseldorf - Hofenhajm 2:2 (1:1)

/Henings 5, 76 - Dabur 16, Zuber 61/

RB Lajpcig - Paderborn 1:1 (1:0)

/Šik 27 - Štrodik 90+2/

Dortmund - Herta 1:0 (0:0)

/Džan 57/

Nedelja

13.30: (3,30) Verder (3,40) Volfzburg (2,20)

15.30: (2,50) Union Berlin (3,20) Šalke (2,95)

18.00: (2,70) Augzburg (3,25) Keln (2,65)

*** kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.