Bez kralja ne valja

Izvor: MVP.rs, 12.Dec.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez kralja ne valja

U najjačoj ligi na svetu odigrana su dva meča prethodne noći.

Samo dve utakmice su bile na programu u noći između četvrtka i petka.

Oklahoma Siti napokon igra u kompletnom sastavu, a ekipa totalno drugačije igra sa oporavljenim Raselom Vestbrukom i Kevinom Durentom. Prethodne noći protivnik im je bio Klivlend, a olakšavajuća činjenica je ta da za Kavalirse zbog bolova u kolenu nije igrao Lebron Džejms. Oklahoma Siti je na kraju slavila >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << sa 103:94 i sa četvrtom vezanom pobedom najavila seriju boljih rezultata.

Vestbruk je meč završio sa 26 poena, osam asistencija i sedam skokova, a Durent, koji po povratku na teren ima manju minutažu dok se u potpunosti ne oporavi, meč je završio sa 19 pogodaka, šest skokova i pet uspešnih dodavanja. U poraženom timu Kajri Irving je upisao 20 poena, dok su Kevin Lav (18p, 16sk) i Tristan Tompson (14p, 13sk) zabeležili dabl-dabl učinke.

Zanimljiv duel prethodne noći viđen je u Sakramentu, gde su se sastali Kingsi i Roketsi. Slavili su gosti posle dodatnih pet minuta igre sa 113:109.

Džejms Harden je još jednom svoju ekipu vodio do pobede, a u odsustvu Dvajta Hauarda mladi košarkaš u napadu ima još veću slobodu. Tako je Harden Kingsima ubacio 44 poena, uz osam uspešnih dodavanja. Dodatnu sigurnost u odbrani ekipi je doneo i Patrik Beverli, a borbeni plejmejker je upisao 15 poena, uz 10 uhvaćenih lopti i pet asistencija. Trevor Ariza je postigao 15 pogodaka, dok je poen manje upisao Donatas Motiejunas.

Kingsi su i na ovom meču nastupali bez povređenog Demarkusa Kazinsa, što je za mladu ekipu koju sa klupe vodi Majk Meloun ogroman hendikep. Daren Kolison je meč završio sa 24 poena i sedam asistencija, Ben Meklemor je stao na cifri od 21 poena, dok je sa klupe Derik Vilijams ubacio 17 poena. Slabo šutersko veče imao je Rudi Gej, koji se zastavio na 13 poena, uz šut iz igre 4/18.

Naredne noći očekuje nas mnogo bogatiji program, sa 12 novih mečeva.

(foto: Andrew D. Bernstein / NBAE / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.