Bez Tomašove u Osaki

Izvor: B92, 17.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Tomašove u Osaki



Dvostruka svetska šampionka na 1.500 metara Ruskinja Tatjana Tomašova neće učestvovati na prvenstvu sveta u atletici od 25. avgusta do 2. septembra u Osaki zbog povrede stopala, objavila je Ruska atletska federacija. "Ona je povredila desno stopalo u trening kampu u Kišlovodsku i propustiće šampionat u Osaki", potvrdio je predsednik nacionalne federacije Valentin Balakničjov.

Tomašova (32) je dominirala u trčanju na 1.500 metara proteklih nekoliko godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon što je ponovo osvojila svetsku titulu na šampionatu u Parizu 2003, da bi trijumfovala i u Helsinkiju dve godine kasnije. Iskusna atletičarka je u toj disciplini osvojila i srebrnu olimpijsku medalju na Igrama u Atini 2004.

Iako oslabljene odsustvom Tomašove, Ruskinje će u Osaki ipak imati jake adute na 1.500 metara, pošto će boje nacionalne reprezentacije braniti svetska šampionka u dvorani Julija Čiženko i svetska rekorderka u dvorani Jelena Soboljeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.